2010-06-16 15:01

VM 2014 till Göteborg?

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att tillsammans med Göteborgs Stad ansöka om VM för herrar 2014. Beslutet har sin utgångspunkt i Svensk Innebandys nya arrangemangsstrategi som är ett resultat av de förstudier som genomförts under det senaste året.

Förstudierna visar att den turistekonomiska omsättningen för arrangemanget uppgår till omkring 100 miljoner. Preliminärt speldatum 2014 är den 6-14 december.

– Det är första gången som Svenska Innebandyförbundet redan i detta tidiga skede väljer värdstad, berättar förbundsordförande Lars-Gunnar Tjärnquist, och utvecklar bakgrunden till beslutet:

– Innebandyns allra största arrangemang växer i omfattning. Därför krävs såväl långsiktighet som ett tidigt samspel med en aktiv partner. I evenemangsstaden Göteborg ser vi stora möjligheter att använda hela staden som arena för arrangemanget, allt för att utveckla innebandyn som den roligaste idrottsupplevelsen.
 


Daniel Calebsson VM-jublar. Blir det VM i Göteborg 2014? Foto: Bildbyrån. 

Svante Hjertén, evenemangschef Göteborg & Co:

– Vi har medvetet arbetat länge med att få arrangera innebandy-VM. Nu är målet att tillsammans med Innebandyförbundet vinna hem turneringen till Göteborg, och avslutar:

– Det är ett väldigt prestigefullt evenemang och vår målsättning är att VM 2014 ska innebära en milstolpe i innebandyns utveckling i Sverige.

Internationella Innebandyförbundet beräknas besluta om värdstad i samband med VM för herrar i Helsingfors i december 2010.


 


Författare: Klas Pettersson