2010-06-22 16:14

Politikerna gör upp på innebandyplanen

Svenska Innebandyförbundet bjuder in till politisk kamp i Almedalen. Kom och se de olika partierna göra upp på innebandyplanen, träffa stjärnor från landslaget och prova på att spela innebandy!

Onsdagen den 7 juli finns Svenska Innebandyförbundet för första gången på plats i Almedalen under Idrottens Dag.

– Vi inom innebandyn vill attrahera fler människor och det här är ett utmärkt tillfälle att visa upp innebandyn för en ny publik, säger Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande i Svenska Innebandyförbundet.


Dagens höjdpunkt blir när de politiska partierna ska göra upp på innebandyplan i en politisk debatt du aldrig sett tidigare.

Innebandy är en snabb, krävande och intensiv idrott vilket kommer att sätta politikerna på prov.

– Innebandy är en idrott för alla, även för politiker. Jag tror det blir en underhållande kamp och att många vill se politikerna på ett annat sätt än vi är vana vid, säger Lars-Gunnar Tjärnquist.
 


Här blir det politikerkamp på innebandyplanen den 7 juli! Foto: Bildbyrån.

 
Under dagen blir det även en ungdomsturnering med lag från Gotland.

– Vi vill att innebandy ska vara det självklara valet för barn och ungdomar när de idrottar. Eftersom ungdomar är en så viktig del av innebandyn är det självklart att de ska få visa upp sig under den här dagen, säger Tjärnquist.

– Förhoppningsvis inspirerar detta ännu fler att spela innebandy. Innebandy finns i ungefär 270 av 290 kommuner men vi vill växa ännu mer. Närmare en tredjedel av våra spelare är tjejer men den andelen vill vi öka eftersom jämlikhet är en av innebandyns grundpelare.

Under dagen i Almedalen finns landslagsstjärnor från både dam- och herrlandslaget på plats och det finns även chans att prova på innebandy och delta i tävlingar.

Innebandyns program i Almedalen den 7 juli:

10.00-12.30
Politikerturnering

12.30-13.30
Prova på innebandy, träffa landslagsstjärnor och delta i tävlingar
 
13.30-15.00
Ungdomsturneringar


Författare: Klas Pettersson