2010-06-17 11:54

Peter Svensson om sin nya bok

Här ger Peter Svensson, författare till den nya taktikboken, sin syn på boken. En stor skillnad jämfört med boken som kom är 2000 är att Peter har deltagit i produktionen i högre utsträckning. Dessutom har denna bok en större personlig prägel.

Peter Svensson är 43 år och han har en gedigen karriär som både spelare och tränare. Som spelare är främsta meriten ett EM-guld och som tränare förde han Örnsköldsviks damer till SM-final 2001. Numer är han instruktör vid Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

Svensson var också mannen bakom boken ”IT – innebandytaktiik”. Det var den första renodlade boken om innebandytaktik då den kom ut för tio år sedan.

Den nya boken, ”Din spelbok – en bok om innebandytaktik”, kan snarare ses som en vidareutveckling och fördjupning av IT.

– Av olika anledningar har jag aldrig varit nöjd med IT. När vi nu skulle uppdatera boken var det nästan första gången jag öppnade den sedan utgivningen och kände på en gång att den här gången vill jag göra den så att jag kan känna mig nöjd, berättar Peter för innebandy.se.
 


Peter Svensson har skrivit en ny taktikbok. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


– Även om strukturen i boken är densamma så är det en betydligt bättre produkt den här gången. Nu har jag också varit betydligt mer "mig själv" på det sättet att jag lagt in en massa subjektiva idéer under Peters Passning i slutet av varje kapitel. Den här gången har jag varit med och påverkat varje bild, varje textdel. Till och med framsida och titel.

Han säger sig därför kunna stå bakom boken till hundra procent den här gången.

– Därmed kan jag lägga taktikdelen i min författarkarriär bakom mig...

Dörren för framtida Peter Svensson-böcker är dock inte stängd.

– Skulle jag göra fler böcker så ligger en övningsbank högt på prioriteringslistan, men det finns även sug att skriva en bok om ledarskap samt i framtiden en helhetsövergripande bok om min idé som jag kallar "Svensson-modellen".
 
Beställ boken i vår webbutik!
www.innebandy.se/webbutiken

Pris: 149 kr


Författare: Klas Pettersson