2010-06-21 09:51

Palokangas återvänder till Balrog

Balrog meddelar att Markus Palokangas bestämt sig för att återvända till klubben efter en säsong i Tyresö Trollbäcken.

24-årige Markus Palokangas har spelat 210 matcher i högsta serien och noterats för 110 poäng (52+58).

Under sitt år i Tyresö Trollbäcken tangerade han sitt poängrekord för en säsong i högsta serien (20) och det blev även debut i finska landslaget. Men TT åkte som bekant ur SSL. Nu kommer alltså Palokangas tillbaka till Balrog, en klubb som han har spelat med sju säsonger i högsta serien.

 

Markus Palokangas återvänder till Balrog. Foto: Bildbyrån/Arkiv.

 
– Det har varit jobbigt att inte kunna leverera vad man vet att man kan och bör göra. Jag började tänka för mycket och kom in i en ond spiral. Nu behöver jag få tillbaka lite attityd och vad passar då bättre än att gå tillbaka till sina rötter i förorten och betongen, säger Palokangas i ett pressmeddelande.

Markus Palokangas är inte den ende spelaren från Tyresö Trollbäcken som kommer till Balrog. Även talangerna Kevin Björkström (forward) och Andreas Beckius (målvakt) är sedan tidigare klara för Balrog.

– Ytterligare en pusselbit på plats i vår nya satsning. ”Mackan” är en laglojal kille som vi saknat. Han känns oerhört viktig i vårt nya lagbygge. Attityden hos våra spelare är enorm och vi är övertygade om att ”Mackan”, som kommer ställas inför nya uppgifter på plan kommer ta sig an dessa och utvecklas till en toppspelare i sin nya roll, säger Balrogtränaren Mikael Öhman.

Bland Balrogs spelarförluster märks bröderna Henrik och Kristian Talme som går till AIK, liksom målvakten Filip Ausmaa. Dessutom har David Blomberg meddelat att han lägger klubban på hyllan.


Författare: Klas Pettersson