2010-06-16 14:06

Ny plattform för innebandy.se

På onsdagen genomfördes ett plattformsbyte för innebandy.se. Samtidigt har det gjorts vissa mindre förändringar på webbplatsen.

Den stora förändringen är att webbpubliceringssystemet har uppgraderats. Detta gäller Svenska Innebandyförbundets webbplats men även de 19 distriktsförbund har sina webbplatser i systemet.

Uppgraderingen är gjord bland annat för att höja webbplatsens prestanda.

När det gäller innehållet på innebandy.se kan vi samtidigt passa på att berätta om följande förändringar som har gjorts.


Bättre kalender
I det nya systemet har SIBF och alla distriktsförbunden en gemensam kalender. Här kommer man att kunna hitta evenemang och utbildningar bland annat.

Sajtkarta
Högst upp på innebandy.se finns en sajtkarta som är mer överskådlig än tidigare. Du kan välja att sortera sidan hierarkiskt eller alfabetiskt.

Nya seriesidor
Eftersom en ny säsong står för dörren har vi nu skapat seriesidor för Elitserien och Svenska Superligan. Självklart finns det också en motsvarande sida för nya Allsvenskan.

Innebandy i media
Vi har skapat nya kategorier för Allsvenskan och division 1-serierna, så att du kan följa just den division som du är intresserad av. Till Innebandy i media.

Fler RSS-flöden
Om du vill hämta innebandy.se:s nyheter med automatik kan man ju göra det via RSS. Nu har vi uppdaterat så att det finns kategoriserade RSS-flöden. Exempelvis kan du välja enbart nyheter från damlandslaget eller herrarnas division 1. Du hittar en lista över alla RSS-flöden på denna sida.

Statistik/historik
Avdelningen för Statistik/historik har fått en mer översiktlig förstasida.

Datum i innebandyhistorien
Nu har vi gjort en samlad sida med händelser i innebandyhistorien i kronologisk ordning. Denna krönika startar i och med SIBF:s bildande 1981 och kommer att fyllas på fortlöpande

Säsong för säsong
En sida för varje säsong där vi har samlat information om SM-slutspel, landskamper, VM och liknande. På sidorna finns en snabb överblick men även länkar dit man kan klicka sig vidare för mer detaljerad information.

Resultat från tidigare säsonger
Nu finns det en samlad sida med resultat från tidigare säsonger. Från 2005/06 har verksamheten administrerats i IDA. När det gäller äldre serier har vi samlat denna info i PDF-form. Det finns en länk till Tidigare säsonger från Resultat/spelprogram.

Om innebandy
Vi har nu en förbättrad sida med allmän information om innebandy. Här ger vi en kort beskrivning av sporten och har samlat nyttiga länkar. Man kommer åt sidan direkt via huvudmenyn.


Författare: Klas Pettersson