2010-06-15 08:38

Jämnt i norra serien

Vid den allsvenska serieträffen i torsdags tippades sluttabellerna. Premiärsäsongen av Allsvenskan ser ut att bli en jämn historia i den norra serien. FBC Uppsala är knapp favorit men det är många som är med och utmanar.

I tipset, där seriens samtliga tolv föreningar var med och tippade, var det FBC Uppsala som tog hem förstaplatsen när tipsen summerades. Alldeles bakom ligger Tyresö Trollbäcken. Faktum är att samtliga lag ner till sjuan Granlo ser ut att kunna vara potentiella topplag enligt tipset.

När det gäller förstaplatserna spreds de mellan FBC Uppsala (3), Visby (3), Tyresö Trollbäcken (2), Järfälla (2), Älvsjö (2).

– Att det är en stenhård och oviss serie visste vi på förhand, men att spekulationerna skulle utse så många som kan kriga om direktplatsen till SSL trodde jag inte. Det borgar för ett dramatiskt första år gällande Allsvenskan, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson.

Enligt tipset är det jämnt i bottnen mellan trion Odelberg/Ingarö, Handen och Sandåkern men de har en bit upp till Hagunda som tippas på nionde plats och i så fall lyckas hänga kvar.
 

Så här slutar Allsvenskan norra enligt föreningsrepresentanterna vid serieträffen:
 
1. FBC Uppsala

2. Tyresö Trollbäcken
3. Järfälla
4. Visby
5. Gävle GIK
6. Älvsjö
7. Granlo
8. Kais Mora
9. Hagunda

10. Odelberg/Ingarö
11. Handen
12. Sandåkern

Samtliga föreningar vid Allsvenskans serieträff den 10 juni lämnade in ett placeringstips gällande sluttabellen i sin serie. Här ovanför har placeringarna i tipsen summerats.


Författare: Klas Pettersson