2009-06-18 08:45

”Varit givande på flera sätt”

En av tränarna som har gått elittränarutbildningen det gångna året är Warbergstränaren Isac Carlsson. Han menar att utbildningen varit givande och att man inte minst har fått chansen att reflektera över sig själv.

– Det har varit väldigt givande på flera sätt. Det handlar dels om kursens innehåll, men också den kontakt som man fått med de andra deltagarna, säger Isac Carlsson om elittränarutbildningen.

Utbildningen tog sin början i augusti förra hösten, och har pågått fram till juni. Under den tiden har tränarna som går utbildningen haft träffar, men också arbetat mycket på egen hand.

Isac Carlsson menar att det har varit oerhört givande, och han har fått många nya infallsvinklar.

– Det har jag absolut fått. Man har inte minst fått reflektera över vilken sorts ledare man är och vilket ledarskap man utövar. Under utbildningen har vi fått se till oss själva och våra målsättningar med våra ledarskap, och det är sådant som man normalt sett inte tänker på själv. Det har varit oerhört givande att reflektera över sig själv.

 

Isac Carlsson har fått flera nya infallsvinklar från elittränarutbildningen. Foto: Bildbyrån.


Under säsongen har utbildningsgruppen haft fyra träffar och olika idéer och tankar har diskuterats flitigt.

– Det är väl en av de sakerna som varit mest positiva, just det att man bytt erfarenheter med andra tränare och har fått lyssna på deras idéer. Man har knutit många kontakter, säger Isac Carlsson.

Mikael Karlberg, kursansvarig och förbundsinstruktör, har talat om att ingjuta nya idéer eftersom innebandyutvecklingen enligt honom för tillfället står ganska still. Isac Carlsson tycker att han har fått en hel del nya idéer, och han gillar tanken med att utveckla innebandyn ytterligare.

– Det är positivt. En ganska stor del av kursen avverkades när vi var på VM i Tjeckien. Vi kollade på många matcher och där gick det ut på att analysera hur man kan spela innebandy på olika sätt, dels generellt med spelsystem, men också ner på detaljnivå. Vi har haft en diskussion under kursen om framtidens innebandy, det vill säga hur det möjligen kommer att se ut i framtiden och hur man kan utveckla innebandyn.

Har du lärt dig något nytt då?
– Det är flera olika ämnesområden som behandlats, och man är knappast fullärd på något av dem och det finns alltid saker att lära sig. Man går på djupet på en del områden som man kanske inte ägnat så mycket tid innan, så visst har jag lärt mig en hel del.

Kommer några av dina nya influenser synas i Warberg till hösten?
– Det kommer säkert att bli en del små saker som jag kommer att anamma. Jag tror inte att det blir något revolutionerade, men det finns alltid saker som kan utvecklas.  


Författare: Jonas Gustavsson