2009-06-10 12:25

Transferkoll vecka 24

Klubbarna i SSL och Elitserien jobbar hårt med sina spelartrupper inför kommande säsong – och här kommer ett urval av de övergångar och kontrakt som skrivits den senaste veckan.

Elitserien

Redan den gångna säsongen var Ida Nilsson, född 1991, med i Endres elitserietrupp och tränade med laget, och det blev också ett inhopp mot Västerås under våren. Nu är det klart att talangen lyfts upp i a-laget på permanent basis.
   Nilsson har skrivit på ett ettårskontrakt.
   – Ida har rätt inställning. Hon har exakt den attityden som vi eftersträvar att alla våra juniorer ska ha. Beträffande övriga nyförvärv så har vi bland annat intensifierat jakten gällande en ersättare på den vakanta backplatsen efter Angelica Johansson, berättar sportchefen Mika Packalén för Endres hemsida.

Huddinge IK fortsätter att förstärka sin trupp med spelare från division två-laget Huddinge IBS, och nu är två offensiva spelare klara.
   Det handlar om centern Maria Husberg som svarade för 14 poäng (10+4) samt forwarden Fransisca ””Xica” Roos som levererade 16 poäng (11+5) den gångna säsongen. Till hösten spelar duon alltså i Elitserien med Huddinge IK.

Martin Olofsson kommer att få hjälp i ledarstaben i Örnsköldsvik nästa säsong. Johan Hydling kommer nämligen att stiga in som assisterande tränare.
   – Direkt när jag fick frågan kände jag att det här skulle bli enormt roligt och efter någon dags funderande med familjen så tackade jag ja, säger Hydling till Örnsköldsviks hemsida om sitt nya uppdrag.
   Johan Hydling har spelat innebandy på flera nivåer under sin karriär och är idag utbildad idrottslärare.
   – Med Johan får vi en ny injektion i laget med många nya idéer och det kommer att krävas för att laget ska ta nästa steg i utvecklingen, säger klubbens sportchef Tommy Häggström.


SSL

Kalle Brännberg kommer inte att spela i Pixbo nästa säsong. Istället lånas han ut till schweiziska Ticino Unihockey, meddelar klubben i ett pressmeddelande.
   Brännberg svarade den gångna säsongen för 32 poäng på 28 matcher och var göteborgarnas näst bästa poängplockare. Tanken är att U19-världsmästaren från 2005 ska återvända till klubben inför säsongen 2010/11.

 

Västerås tappar forwarden Jens Frejd till schweiziska UHC Grünenmatt till nästa säsong. Foto: Kenneth Strignérus.


Även Västerås tappar en spelare till Schweiz. Det handlar om Jens Frejd som nästa säsong kommer att spela med UHC Grünenmatt, skriver klubben på sin hemsida.
   – Jag känner mig lite som en svikare men jag vet att killarna i laget har förståelse för mitt beslut. Jag har gått arbetslös en längre tid och haft det kämpigt ekonomiskt. Det är helt rätt läge för mig att ta den här chansen nu, säger Frejd till vlt.se.

Kari Karke kommer att förstärka ledarstaben i Caperio/Täby inför kommande säsong. Karke har lång erfarenhet som ledare i Stockholmsregionen.
   – Kari är en rak, tydlig och erfaren ledare som vi känner väl. Han kommer att bli en värdefull resurs för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för spelarna och övriga ledarstaben, säger sportgruppens Maimon Abdallah till klubbens hemsida.

Två spelare lämnar Falun, och båda hamnar i division ett och Gävle GIK. Det handlar om backen Erik Hasselberg och centern Mattias Kokkonen.

Fotnot: Endast officiella spelarnyheter som har meddelats via pressmeddelande eller via klubbarnas respektive hemsidor finns med i urvalet av övergångar och kontrakt.


Författare: Jonas Gustavsson