Ny kostym för Lockerud - Innebandy.se
2009-06-02 09:27

Ny kostym för Lockerud

Klassiska Lockerud är tillbaka i damernas högsta serie, och nu fräschar föreningen upp sin kostym med nytt klubbnamn och ny logotype.

I slutet av 80- och början av 90-talet var Lockerud en dominant i innebandysverige. Herrlaget vann fem SM-guld, damlaget fyra.

Nu är Lockerud tillbaka i damernas Elitserie, och då passar man också på att fräscha upp kostymen med en ny logotype och ett nytt klubbnamn.

– Vi ska ansöka om ett namnbyte, och vi vill heta IBK Lockerud Mariestad istället för Lockerud/M IBK. Vi inte haft med Mariestad på rätt sätt tidigare. I innebandysverige vet alla vad Lockerud är för något, men utanför innebandysfären vet ingen, och därför vill vi lyfta fram Mariestad, berättar klubbens ordförande Joachim Magnusson.

– Det här passar bra när vi nu är tillbaka i finrummet. Sedan 2002 finns det bara en förening i Mariestad, alla är sammanslagna, och när sammanslagningen gjordes var det mycket historia som skulle föras vidare och man plockade lite från alla loggor och skulle ha med allt i ett. Nu beslutade vi att vi skulle göra allt lite renare, men att ändå försöka få med alla traditioner i genuina Lockerud.

Att uppfräschningen kommer i samband med Lockeruds comeback i damernas högsta serie är givet, och är ett led i att visa att klubben satsar framåt och ambitionen är att bli en ledande innebandyklubb igen.

– Det är just det som var vår tanke. Egentligen är vi en förening i förändring. När Lockerud var som bäst hade vi ingen ungdomsverksamhet alls, utan vi hade två riktigt bra seniorlag på dam- och herrsidan. Sedan sammanslagningen har vi fått ett embryo till en ungdomsverksamhet, och nu har vi stöpt om verksamheten och vi växer igen. Vi försöker hitta en profil där vi vill visa att vi är proffsiga, att vi har ordning och reda, och att vi satsar framåt, menar Magnusson.

 

Lockeruds damer jublar efter ett mål i kvalet mot Elitserien - ett kval som man lyckades vinna. Foto: Jennie Wallen.


Föreningens herrlag huserar numera i division tre.

– Vi kvalade till division två. Luleå IBK blev ju uppflyttat efter en sammanslagning, och vi var näst efter Luleå i ordningen, så det var ganska nära att vi hade fått avancera trots kvalförlusten. Målsättningen är att ta ett steg uppåt, och jag hoppas att det är vår tur nästa år, berättar Magnusson.

För att bli en ledande innebandyklubb vill man ha både ett bra herr- och damlag på toppnivå, men vägen dit är lång och det är Joachim Magnusson medveten om. Föreningen gör dock ingen hemlighet av att man siktar framåt.

Först och främst handlar det nu om att etablera Lockerud i Elitserien.

– Det viktiga är att vi får behålla den spelartruppen som vi har. Det är svårt att få tag i nyförvärv med den ekonomiska situation som råder nu, för det är svårt att hitta jobb bland annat. Först och främst är målsättningen att hålla oss kvar i Elitserien, och om vi klarar det får vi revidera målet efter hand, säger Joachim Magnusson.


Författare: Jonas Gustavsson