2009-06-10 07:36

Jihde-nostalgi i Växjö

I augusti kommer det att spelas en försäsongsturnering i Växjö. En intressant tillfällighet är att bygdens store son Niklas Jihde har en relation till alla tre klubbar som kommer till spel.

Den är den 21-23 augusti som försäsongsturneringen Euro Accident Challenge kommer att spelas i Växjö och Hovshaga Sporthall.

Det meddelade värdklubben Växjö Vipers, som till vardags spelar i division ett och som kvalade mot Superligan i våras, under tisdagen. Övriga lag i turneringen blir SSL-lagen AIK och Pixbo.

– Det är otroligt inspirerande att få hit AIK och Pixbo. Det skapar goda förutsättningar för oss i vårt förberedelsearbete samtidigt som vi kan bjuda publiken på innebandy i världsklass, säger Växjös ordförande Åke Axelsson i ett pressmeddelande.

 

Växjösonen Niklas Jihde har spelat i alla tre föreningar som är med i Euro Accident Challenge. Foton: Bildbyrån.


Frågan är då om bygdens store son Niklas Jihde dyker upp under turneringen?

Passande nog har han en relation till samtliga tre klubbar som spelar i turneringen. Niklas Jihde har spelat i både AIK och Pixbo, och han har också vunnit SM-guld med båda föreningarna.

Han har inte spelat i dagens Växjö, men föreningen som existerar idag är en sammanslagning av Jihdes förra klubb Hovshaga AIF, samt Växjö Östra.

En intressant tillfällighet alltså.

För övrigt är det fjärde året i rad som turneringen spelas.


Författare: Jonas Gustavsson