2009-06-01 15:44

Forsberg tar över Pixbos damer

Det blir förre förbundskaptenen Jan Inge Forsberg som tar över som tränare för Pixbos damlag i Elitserien kommande säsong.

Forsberg var med och grundande Pixbo IBK 1981, och har varit tränare för herrlaget i många år. Han har dessutom varit förbundskapten för herrlandslaget en säsong, 1993-94, då han var med och vann EM-guld.

Senast kommer Forsberg från Pixbos tjejlag födda 1990-91.

– Målsättningen kommande säsong är att spela ihop laget och med säker marginal klara ett nytt kontrakt, säger Forsberg i ett pressmeddelande och berättar att hela tolv spelare från hans unga lag följer med upp till Elitserien.

– Ingen kan klubben bättre än Jan Inge. I detta viktiga uppbyggnadsskede för klubbens dagverksamhet är Jan Inge helt rätt person för uppdraget att lägga grunden för klubbens fortsatta sportsliga framgångar på damsidan, säger Kristina Landgren Carestam som är sportsligt ansvarig i Pixbo.

 

Jan Inge Forsberg blir ny tränare i Pixbo Wallenstams damlag kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


I helgen värvade Pixbo också två meriterade spelare. Det handlar dels om Balrogs målspruta Johanna Dahlin som gjorde 42 mål på 26 elitseriematcher i vinter, dels om Tunets Petra Weiss som de två senaste säsongerna utsetts till årets spelare i Norge.


Författare: Jonas Gustavsson