Företaget som tog initiativet - Innebandy.se
2009-06-23 09:27

Företaget som tog initiativet

Det var varken Värmlands Innebandyförbund eller SISU som kom med den första idén om domarsatsningen – det var Bergvik köpcenter.

Robert Gustafsson, Bergvik köpcenter, berättar hur han fick upp ögonen för problemet.

– Vi var på en match, ingen nämnd, ingen glömd, och där märkte vi att man skäller riktigt mycket på domarna. Då började man fundera, berättar Robert Gustafsson under presskonferensen i Karlstad.

– När utespelarna i lagen gör fel är ledare och föräldrar ganska förlåtande, och spelarna kan reglerna lika väl som domarna. Men när domaren gör fel, och man ska minnas att han inte är där bara för att göra en match utan också för att träna, så kan folk bli riktigt arga. I den här matchen fick sig domaren en rejäl omgång av en av åskådarna, och vad ger det för rätt att skälla på ett 13-årigt barn? Det kändes helt fel. 

 

Robert Gustafsson, Bergvik köpcenter, är en av initiativtagarna till domarsatsningen. Foto: Jonas Gustavsson.


Robert Gustafsson tog kontakt med Värmlands Innebandyförbund och de började tillsammans med SISU diskutera om man kunde göra något åt situationen.

Resultatet av de diskussionerna är det vi ser nu: domaransvariga i föreningarna, bättre stöttning till föreningsdomarna och fler utbildningar.

– Frågan är hur domarna ska hantera den kritik de får, eller om de ens ska behöva ta den konflikten. Jag tycker att vi är lite väl hårda mot våra domare. Vi kommer att heja på domarna, det är vår tanke, ler Gustafsson.

Exakt hur rollen för Bergvik köpcenter ser ur i satsningen har ännu inte avslöjats. Raimon Strömberg, Värmlands Innebandyförbund, hade förhoppningar om att det skulle vara klart till presskonferensen, men så blev det inte.

Han gillar dock Bergvik köpcenters initiativ. Eller med hans egna ord: han gillar stolliga idéer.

– Tanken var att presentera konceptet på den här presskonferensen, men så blev det inte riktigt. Det jag kan säga är i alla fall att det kommer att bli en stor ekonomisk insats från Bergviks köpcenter, berättar Raimon Strömberg.

Läs också:
Unik domarsatsning i Värmland
"Bollplank är oerhört viktigt" 


Författare: Jonas Gustavsson