Vaara i unik ledarskapsutbildning - Innebandy.se
2008-06-12 13:30

Vaara i unik ledarskapsutbildning

Damlandslagets förbundskapten Jan-Erik Vaara är ett av flera starka namn i den nya utbildningssatsningen Elitcoach Team Värmland.

Värmland har en lång tradition av duktiga ledare inom idrotten. Sedan 90-talet har distriktet haft förbundskaptener i ishockey, friidrott, rugby, skridsko, skidor (både längd och alpint), skidskytte, basket, bandy, curling, kanot, bågskytte, cykel, innebandy, simning och simhopp.

Dessutom kommer en av svensk idrotts största ledare genom tiderna, Sven-Göran Eriksson, också från Värmland. Han har haft förbundskaptensuppdrag, om än inte för det svenska fotbollslandslaget.


Stefan Olsson (ny förbundskapten i friidrotten efter OS), Ulrika Knape-Lindberg (förbundskapten i simhopp), Thomas Jansson (förbundskapten i simning) och Jan-Erik Vaara (förbundskapten för damlandslaget i innebandy). Alla är de värmlänningar och medverkar i den nya utbildningsstasningen som startar i höst. Foto: Bildbyrån.


Nu satsar Värmland på att bevara och föra vidare de fina traditionerna genom Elitcoach Team Värmland. En exklusiv utbildning som vänder sig till kvalificerade elittränare.

Bakom projektet står Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna med Karlstads Universitet som samarbetspartner för en betydande del av utbildningen.

15 akademiska poäng genereras i utbildningen där teori kommer att varvas med praktik.

Innebandyns Jan-Erik Vaara är ett av de handplockade namnen till utbildningen. Andra kända namn är Ulrika Knape-Lindberg (simhopp), Gunnar Olsson (kanot), Thomas Jansson (simning) och Stefan Olsson (friidrott).


Författare: Klas Pettersson