2008-06-27 12:56

Ny arena i Mullsjö

En ny arrangemangshall i Mullsjö har fått klartecken från kommunen. I den nya arenan kommer Hide-a-lite Mullsjö att spela sina hemmamatcher i Svenska Superligan. Målsättningen är att den ska kunna användas från och med omgång 13 av SSL.

– Det här betyder givetvis väldigt mycket för vår elitsatsning. Målet är att hallen ska stå klar någon gång kring månadsskiftet november-december, men eftersom det är VM-uppehåll i Superligan kommer Hide-a-lite troligtvis inte spela sin premiärmatch i nybygget förrän veckan innan jul, säger Harald Carlsson som är ordförande i Mullsjö AIS.

Det blir i så fall premiärmatch mot Balrog i seriens trettonde omgång.

I inledningen av säsongen kommer Hide-a-lite att spela i tre olika hallar och träna i en fjärde.

Hallen kommer att byggas i Nyhem som ligger några kilometer utanför centrala Mullsjö. I detta område hölls nyligen den årliga Nyhemsveckan, som är en av Pingströrelsens stora nationella konferenser.

Arenan kommer att disponeras i huvudsak av Mullsjö AIS hela innebandysäsongen och av Betaniaförsamlingen under sommaren.

Fotnot: Betaniaförsamlingen i Mullsjö har inte slutgiltigt godkänt hallbygget ännu, men förväntas göra så på ett möte nu i helgen.


Författare: Klas Pettersson