2008-06-26 08:00

Fridén tackar för sig

Efter 14 år inom Svenska Innebandyförbundet har Stefan Fridén bestämt sig för att avsluta sina uppdrag.

1994 började Stefan Fridén på Svenska Innebandyförbundets kansli, där han arbetade i sex år. Sedan 2000 har han därefter varit fortsatt engagerad i domarfrågor, både på kommitténivå och som jouransvarig.

Nu har Stefan bestämt sig för att avsluta sina uppdrag hos SIBF eftersom han vill ägna mer tid åt familjen. Dessutom har han nyligen tillträtt som fritidschef för Tyresö kommun, vilket kommer att ta en hel del energi.

– Självklart är det jobbigt och även trist att efter 14 års arbete kring domarfrågor kliva av. Men allt har ett slut och nu är rätt tid för mig. Det känns det tryggt att kliva av när verksamheten är stabil.

Under sina 14 år inom SIBF har Fridén kunnat följa utvecklingen av domarsidan på nära håll.
 
– Min uppfattning är att efter ishockeyn och fotbollen med sina resurser så är innebandyns domarkår den bästa i Sverige. Den är professionell och söker hela tiden nya vägar för att utvecklas.
 
– Innebandysporten tillhör en av de svåraste bollsporterna att döma då bedömningar i princip måste ske i varje situation.
 
Inom vilket område har det skett störst förändring genom åren?
– Att våra domare har gått från att vara domare till matchledare. Här har många andra idrotter mycket att lära. Se bara på fotbollsdomarna hur sällan de behärskar situationer där de borde lämna fördel istället för att blåsa frispark.


Författare: Klas Pettersson