2008-06-26 08:06

Första utomhussargen i Danmark invigd

Under onsdagen invigdes den första utomhussargen i Danmark. Sargen har tillkommit genom ett samarbete mellan Stena Line och Warberg IC och kommer under sommaren att stå på hamnplanen i Grenå för att sedan flyttas till en skolgård i Grenåområdet.

Under det gångna året har Warberg IC i samarbete med olika sponsorer invigt fem stycken utomhusinnebandysarger på skolgårdar runtomkring i Varbergsområdet. Under onsdagen invigdes den första utomhusinnebandysargen i Grenå i Danmark.

Sargen ska under sommaren stå på hamnplan i Grenå för att ge Stena Lines kunder och då framförallt barnfamiljer något att göra under tiden som de väntar på färjan. När sedan skolan börjar igen till hösten skall sargen flyttas till en skolgård i Grenåområdet.


Sargen invigs av Niels Erik Iversen (Vice borgmästare i Grenå), Marita Johansson (1:e vice ordförande i kommunfullmäktige i Varberg), Hans Lif (Kultur och Fritid, Varberg).


Sargen har tillkommit genom ett samarbete mellan Stena Line och Warberg IC och till viss del också mellan Varbergs och Grenås kommuner. De var representerade av Grenås vice borgmästare Niels Erik Iversen och av Varbergs vice ordförande i kommunfullmäktige Marita Johansson. De bägge tillsammans med Hans Lif från Kultur- och fritidsförvaltningen i Varberg fick äran att klippa det rödvita och gulblåa invigningsbandet inför ett par hundra åskådare.

– Det är roligt att vi kan sprida sargprojektet med utomhussarger utanför kommunens gränser och även till ett annat land. Vi hoppas att vi skall kunna öka innebandyns spridning och även kunna få till något slags samarbete med danska innebandyklubbar, sade Warbergs marknadsansvarige Niclas Wilhelmsson.
Efter invigningsceremonin spelades en invigningsmatch mellan representanter från Warberg IC och det danska laget Århus som spelar i den danska högstaligan. Warberg representerades av de bägge landslagsmännen Joakim Andersson och Magnus Danielsson samt Mattias Hasselström. För Århus spelade Lars Skytte samt Christian och Henrik Engelsson varav två stycken också är danska landslagsspelare. Det blev en underhållande match som länge stod 2-2 innan Warberg avgjorde och till slut vann med 3-2.

Text och foto: Johan Norberg