2017-07-26 06:20

Sverige framme i Wroclaw - "Vi ska ta hem titeln"


Herrlandslaget anlände till Krakow, för att sedan ta buss till Wroclaw. Foto: Anton Rosenblad

I går kväll kom Sveriges herrlandslag fram till polska Wroclaw, där The World Games väntar. Och veteranen Mattias Samuelsson vet vikten av den här turneringen.
- Vi ska ta hem den här titeln, säger han.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i multisporteventet The World Games. Över 3500 atleter i över 30 olika idrotter är med och tävlar i polska Wroclaw, och under tisdagskvällen anlände Sverige till staden.

- Det ska bli svinkul. Dels att träffa landslaget igen, det är alltid trevligt att träffa grabbarna. Sedan är det lite revansch, det kanske vi kan få här (mot Finland som vann VM-finalen i december). Inte full revansch, det får vi 2018 i VM. Vi ska ta hem den här titeln. det är viktigt för mig att vinna det här, säger Mattias Samuelsson.

De sex innebandynationer som deltar är Sverige, Finland, Schweiz, Tjeckien, Polen och USA. Och trupperna är reducerade till bara tolv utespelare och två målvakter.

- Det är extremt bra spelare. Det är spetsen, säger Samuelsson.

Under onsdagen och torsdagen ska Sverige genomföra fyra träningspass, för att sedan göra debut i turneringen på fredag mot USA.

- Det tar ett tag att komma i gång med klubba och handleder. Fyra träningar är perfekt, sedan är jag i superbra form till fredag, säger Samuelsson.

Nyttiga länkar:
Livesändningar
Officiell hemsida
Sveriges trupp


Författare: Anton Rosenblad