2017-07-30 06:21

Så ska Sverige vinna finalen i The World Games


Sverige har slagit Schweiz en gång redan - blir det en ny vinst nu? Foto: Adam Troy

I dag spelar Sverige final i The World Games i polska Wroclaw. För motståndet står Schweiz, som slog ut Finland i sin semifinal.
- De har kvalitetsspelare på varenda position, säger förbundskapten Mikael Hill. 

Både Sverige och Schweiz vann sina semifinaler med 5-2. Sverige slog Tjeckien, och Schweiz vann mot Finland. Men Mikael Hill är inte överraskad över Schweiz seger.

- Både och. Traditionen säger Finland, spelet säger Schweiz. Schweiz var väldigt pigga mot oss (Sverige vann med 3-0 i gruppspelet). När vi bara har tolv utespelare och två målvakter är det nation tre och fyra (Schweiz och Tjeckien) som tjänar mest på det. Ofta vinner Sverige och Finland matcherna mot lag tre och fyra på de sista spelarna. Att vi har mer spets längre ner i laguppställningen. Det är klart att tjeckerna och schweizarna blir tuffare att möta. De har kvalitetsspelare på varenda position, säger Mikael Hill.

Sverige slog alltså Schweiz i gruppen med 3-0, och nu vet Hill vad Sverige behöver göra för att vinna guldet i eftermiddag.

- Det vi gör när vi spelar som bäst. Kvalitet med bollen och kunna hålla i. Vi ska växla och ha långa anfall och rulla på motståndarna. Samtidigt vara lite vassare när kontringslägena kommer. Vi behöver tighta ihop försvarsspelet. Vi har bara släppt in två mål på tre matcher, men vi släpper till lite för många lägen, säger han.

Finalen startar klockan 14.30 och sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Bronsmatchen mellan Finland och Tjeckien startar klockan 11.00.


Författare: Anton Rosenblad