2017-07-18 06:41

Kaptenen: The World Games det viktigaste skyltfönstret


Johan Samuelsson vet innebörden av The World Games. Foto: Idrottsfoto

Sveriges kapten Johan Samuelsson ser deltagandet i The World Games som det viktigaste skyltfönstret för innebandyn att få mer spridning i världen. Och han lovar en hundraprocentig inställning från herrlandslaget.
- Vi ska spela på bästa möjliga sätt. 

Om två dagar startar det stora multisporteventet i Polen, The World Games. Då samlas över 3000 atleter för att tävla i nästan 30 olika idrotter.

Innebandy är en av dem, och herrlandslaget går in i turneringen 28 juli när man möter båda (!) USA och Schweiz på samma dag. Sveriges kapten Johan Samuelsson vet att det är oerhört viktigt för innebandyn att visa upp den bästa möjliga produkten.

- Framför allt är det väldigt inspirerande att få vara med och ta nästa steg mot att bli en olympisk sport. För innebandyns del är det här det viktigaste skyltfönstret just nu för att få ännu mer spridning och status runtom i världen. Därför känns det väldigt kul att vara med och göra något bra av det, säger han och fortsätter:

- För oss krävs det, som inför ett världsmästerskap, att komma dit och visa upp sporten och vinna. Vi ska spela på bästa möjliga sätt.

Samuelsson menar att upplägget med kortare matcher, mindre plan och bantade trupper är perfekt för att få till jämnare matcher, vilket behövs. Och han hyllar samtidigt den svenska truppen, i synnerhet den mest orutinerade spelaren.

- Alla har varit med och vet vad som krävs. Det är väl bara Måns (Parsjö Tegnér, 3 A-landskamper) som är ny. Men han har visat de senaste säsongerna vilken kvalitet han har. Han har visat vägen för Dalen och varit stundtals en vägg. Alla som är med är väldigt professionella. Även om det är i i slutet av juli kommer alla se till att vara så väl förberedda som möjligt.

Matcherna kommer att sändas live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Fakta, Johan Samuelsson
Klubb: Unihockey Tigers Langnau
Landskamper: 84
Poäng: 100 (33+66)

Fakta, The World Games

  • Innebandyn medverkar för första gången som en officiell medaljsport i det stora multisporteventet som genomförs i polska Wroclaw 20-30 juli. Just innebandyn avgörs 27-30 juli.
  • Sveriges herrlandslag är en av sex nationer som deltar. De andra är Finland, Schweiz, Tjeckien, Polen och USA.
  • Matcherna spelas 3x15 minuter på en plan som är något mindre än normalt. Trupperna består av 12 utespelare och 2 målvakter.
  • Mer information om mästerskapet, och biljetter till matcherna, finns på The World Games hemsida.

 

Sveriges trupp:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun 
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00
Bronsmatch/final, 30 juli 12.30/15.00


Författare: Anton Rosenblad