Mikael Hill summerar student-VM - Innebandy.se
2016-07-26 06:45

Mikael Hill summerar student-VM


Hill i samspråk med Puskala under student-VM. Foto: Fernando Zenha

Det var många oprövade kort i den herrtrupp som begav sig till Porto för att spela student-VM förra veckan. Laget fick sig också en rejäl omgång redan i premiärmatchen mot Finland där man slogs tillbaka med hela 9-4.

Under turneringens gång hittade man alltmer rätt, tog sig till final och fick sånär revansch på de finska lejonen. Men tyvärr blev det förlust i sudden.

- Man kan se det på flera sätt så här i efterhand. Visst vi åker dit för att vinna guld men vi åker också med ett gäng killar som har väldigt lite internationell erfarenhet. De har utvecklats mycket under veckan men det är klart att det ändå svider rejält när man tappar en 4-0-ledning i en final, säger Mikael Hill som tillsammans med Markus Puskala coachade laget under veckan.

För Hill var det första gången han var med under ett student-VM. Och han har bara bra saker att säga om turneringen som koncept.

- Det är oerhört positivt för de killar och tjejer som får chansen att känna på spel på internationell nivå med allt vad det innebär. De får väldigt bra utbildning som jag tror både klubblagen och i förlängningen även A-landslagen kommer ha nytta av, säger han och fortsätter:

- Sedan tycker jag att det här är ett utmärkt sätt att visa upp innebandyn som sport på andra orter än man brukar hålla till.

 


Författare: Johanna Gratjova