2012-07-09 08:02

Förändring på målvaktssidan i landslagstruppen

Den 8 till 12 augusti ska Jan-Erik Vaaras landslag samlas i Karlstad för säsongens första läger som förberedelse inför VM i december. Den här veckan presenteras löpande den trupp som åker till Karlstad. Idag, måndag, avslöjar vi målvaktsbesättningen.

I den senaste truppen (EFT i Bern i april) var det Stockholmsklubbarnas målvakter Benjamin Löfdahl (Tyresö Trollbäcken) och Patrik Jansson (AIK) som blev Jan-Erik Vaaras val. Till Karlstad sker en förändring. Här kommenterar Vaara själv uttagningarna:

Patrik Jansson, AIK
”Han har varit klockrent i sina prestationer i landslaget och var även väldigt bra i Bern i april där han stod mot Schweiz och Finland. Tillsammans med vårens insatser i AIK var Patrik ett givet val.”

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
”Han har haft det struligt med olika skador men i slutändan spelade han under slutspelet och är hela tiden med och vinner matcher på högsta nivå. Det går inte att blunda för att han stått i tre raka SM-finaler och vunnit samtliga, han är en vinnare. Viktor har spelat sig till den här möjligheten att visa vad han går för.”


Patrik Jansson stod mot Schweiz och Finland i EFT i VM-staden Bern i april, nu väntar Karlstadläger för honom och Viktor Klintsten.


Författare: Daniel Karlsson