2011-07-01 13:58

Innebandy åter på schemat i Almedalen


Förra sommaren blev innebandyns medverkan på Idrottens dag i Almedalen en succé. Den 6 juli är det dags igen då Svenska innebandyförbundet finns på plats  tillsammans med RF och andra idrottsförbund.

Nästa vecka är det återigen dags för Almedalsveckan och den 6 juli är det Idrottens dag. Förra årets politikerturnering är tillbaka och i år gör Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet upp på innebandyplan

–     Det var en kul grej förra året och förhoppningsvis ska det bli det i år med. Det blev en del prestige, framför allt då det var matcher mellan de olika blocken, säger Mats Persson, ordförande i Gotlands innebandyförbund.

Landslagsspelarna Danne Bron-Sundbom och Eva Didriksson kommer finnas på plats tillsammans med representanter från Endres elitserielag. Tillsammans kommer de hålla i en prova på stund där barn och vuxna får pröva innebandy. Man kan även tävla i prickskytte och gå en tipspromenad på plats.

–     Alla som vill kommer få pröva skjuta på målvakter med hjälp och tips från landslagsspelare, säger Persson.

Dessutom kommer det även hållas en ungdomsturnering – något som var väldigt populärt förra året.

–     Ungdomsturneringen gjorde att många hörde av sig efter Almedalsveckan och hade barn som ville börja spela innebandy. Det skapade ett ökat intresse bland de gotlänska ungdomarna och det kändes riktigt kul, säger Persson.

 

Preliminärt schema för innebandy på Idrottens dag.

10.00–12.30 Politikerturnering 

12.30–13.30 Prova på innebandy/spela med landslagsspelare

13.30–15.00 Ungdomsturnering

 


Författare: Daniel Karlsson