2011-07-14 12:51

Dags att frossa i statistik!

Den omfattande summeringen av spelarstatistik är nu klar – och på innebandy.se är vi redo att börja presentera den! Vi börjar med de 15 spelare på damsidan som har spelat flest matcher i högsta serien genom tiderna.

Summeringen sträcker sig från första säsongen med rikstäckande seriesystem till dags dato och gäller samtliga matcher i grundserie och slutspel.

På herrsidan spelades de första rikstäckande serierna 1989/90 och damerna hade premiär för ett motsvarande seriesystem 1993/94. Det är således en period där 40 SM-titlar har fördelats (22 resp. 18).

För första gången kan vi nu få en total överblick över de cirka 8 300 spelarna i högsta serien genom åren.
 


Susanna Tuominen, Malena Helmersson, Karolina Widar, Jessica Ek, Hermine Dahlerus, Camilla Granelid, Johanna Ekeroth, Stina Näktergal och Jenny Magnusson - vilka av dem finns med på topplistan när det gäller flest spelade matcher?

 
På fredagen inleder vi presentationen av de kvinnliga spelarna med flest spelade matcher. Vi börjar på plats 15 och arbetar oss upp mot toppen med ett nytt namn varje dag. Därefter följer samma redovisning på herrsidan.


Författare: Daniel Karlsson