2010-07-09 13:00

Holm fortsätter som förbundskapten

Ledarduon för damernas U19-landslag blir intakt. SIBF har kommit överens med förbundskaptenen Marcus Holm och assisterande förbundkaptenen Thomas Eriksson om en förlängning av deras uppdrag.

U19-damerna tog VM-guld i Tjeckien för två månader sedan. Nu är det klart att förbundskaptensduon blir kvar i laget.
 
 

Marcus Holm fortsätter som förbundskapten för U19-landslaget. Foto: Klas Pettersson.
  
 
Kommande VM spelas våren 2012 (spelplats ännu ej bestämd) och då finns Holm och Eriksson åter i det svenska båset.

– U19-landslagen är en viktig del i svensk innebandys spelarutvecklingsarbete, och en länk upp från distriktslagsverksamheten och Riksinnebandygymnasiet till A-landslagen. Marcus och Thomas har under åren utvecklat ett väl fungerande samspel med dessa intressenter. Förlängningen innebär att vi nu med kontinuitet kan vidareutveckla formerna för detta arbete, säger Magnus Nilsson, som är övergripande ansvarig i Förbundsstyrelsen för elit- och landslagsrelaterade frågor.

Nilsson fortsätter:

– I en allt tuffare internationell konkurrens är också de erfarenheter som Marcus och Thomas samlat på sig från dessa miljöer sedan 2005 oerhört värdefulla. De förmedlar sina kunskaper till tjejerna på ett föredömligt sätt.

Marcus Holm och Thomas Eriksson tillträdde samtidigt i U19-landslaget 2005 och under sina 32 matcher har man inte förlorat en enda match under ordinarie tid. Tre matcher har slutat oavgjort, VM-finalen 2008 mot Schweiz förlorades efter sudden death men i övriga 28 matcher har det blivit svensk vinst.


Författare: Daniel Karlsson