2009-07-20 10:05

Widar – världens bästa spelare 2009

Utmärkelsen ”världens bästa spelare” går i år till Rönnbys och landslagets Karolina Widar som därmed för andra gången plockar hem den utmärkelsen.

Det är tredje gången som priset delas ut, och Karolina Widar fick också priset första gången, 2007, innan Schweiz Simone Berner fick priset ifjol.

– Det är roligt, jag blev lite förvånad. Det är konstigt när man hör det, ”världens bästa spelare”. Men det är jättekul, det är roligt att det gått så bra i landslaget. I Rönnby har det också gått bättre, säger Karolina Widar i ett pressmeddelande.

 

Rönnbys Karolina Widar kan för andra gången titulera sig "världens bästa spelare". Foto: Bildbyrån.


Widar levererade 58 poäng i Elitserien den gångna säsongen, men fick se sitt Rönnby bli utslagna av Balrog i semifinalen. I landslaget blev det elva poäng på åtta landskamper.

Kommande säsong är givetvis det stora målet VM i Västerås – vilket blir speciellt med tanke på att Widar spelar i just Rönnby.

– Det känns jättekul, försäsongsträningen går lättare när man har VM att tänka på. Det är speciellt att det spelas i Västerås. Det kommer att bli skithäftigt, det märks i stan och så, berättar Widar.

Balrogs Emelie Lindström, som vann Elitseriens poängliga och SM-guld den gångna säsongen, blev tvåa i omröstning om ”världens bästa spelare”. Totalt är fem av de tio bästa spelarna svenskor.

Hela listan:

1. Karolina Widar, Rönnby (Sverige)
2. Emelie Lindström, Balrog (Sverige)
3. Simone Berner, Dietlikon (Schweiz)
4. Sara Kristoffersson, Falun (Sverige)
5. Anna Suomalainen, Classic (Finland)
6. Hermine Dahlerus, Balrog (Sverige)
7. Kaisa Malmberg, Happe (Finland)
8. Katriina Saarinen, Classic (Finland)
9. Petra Kundert, Rychenberg (Schweiz)
10. Hanna Pettersson, Rönnby (Sverige)

Förbundskaptener runt om i världen samt innebandyjournalister röstar på utmärkelsen varje år. Priset delas ut av Innebandymagazinet.


Författare: Jonas Gustavsson