2009-07-13 12:56

Transferkoll vecka 27, 28 och 29

Klubbarna i SSL och Elitserien jobbar hårt med sina spelartrupper inför kommande säsong – och här kommer ett urval av de övergångar och kontrakt som skrivits de tre senaste veckorna.

Elitserien

Nyckelspelarna Amanda Wendelstig och Emelie Lindström hade redan förlängt sina avtal med SM-mästarinnorna, och nu har även landslagsbacken Lisah Samuelsson valt att skriva under ett nytt avtal.
   Det nya kontraktet är på två år.
   – Lisah har den gångna säsongen visat vilken världsspelare hon är och med sin snabbhet är hon svårpasserad för motståndarna, säger tränaren Magnus Eriksson till Balrogs hemsida.
   – Lisah är en bra och härlig tjej både på och utanför banan. Hon betyder mycket för både laget och föreningen, säger sportchefen Roland Pettersson.

 

Landslagsbacken Lisah Samuelsson blir kvar hos regerande mästarinnorna Balrog. Foto: Bildbyrån.


Lockerud förbereder sig inför comebacken i Elitserien. Nu har klubben gjort klart med två nya spelare.
   Backen Angelika Andersson har spelat i Lockerud tidigare, och gör nu comeback efter barnafödande. Hon spelade senast i Karlstad under säsongen 2006/07.
   ”Hon blev snabbt en publikfavorit med sin fysiska spelstil och sina hårda, välriktade passningar och skott. Efter att ha spelat många år i Elitserien så kommer hon tillföra laget en hel del rutin”, skriver Lockerud om Andersson på sin hemsida.
   Forwarden Elin Gustafsson är också klar för spel. Talangen, som är född 1989 och närmast kommer från moderklubben Fröjered, beskrivs som en spelare som är bra på små ytor, som har ett bra spelsinne och som dessutom är en bra målskytt.
   På minuskontot får Lockerud dock räkna in Sandra Skogsberg. Hon lägger klubban på hyllan eftersom hon ska studera.

Målvaktstränaren Linda Hjortborg Sandlund blir kvar i Dalen. Fjolårssäsongen var hennes första som målvaktstränare, och nu hoppas klubben att hon med den erfarenheten kan lyfta målvakterna ytterligare ett snäpp, skriver Dalen på sin hemsida. Avtalet är skrivet på ett år.


SSL

Målvakten Jimmy Heimer är klar för spel i Caperio/Täby till nästa säsong, och han kompletterar därmed klubbens målvaktskvartett som också innehåller landslagsmålvakten Daniel Ramsin samt Alexander Dahlgren och Stefan Flöjt.
   Veteranen Heimer, 34, väntas bli ett värdefullt komplement till Ramsin.
   – Jimmy Heimer är en av innebandysveriges största profiler. Han är en stark närkampsmålvakt och en person som kan föra in extremt mycket energi och vinnarattityd i en grupp, säger styrelsens Mats Eriksson till klubbens hemsida.

 

Målvakten Jimmy Heimer kommer nästa säsong att ses i Caperio/Täbys dress. Foto/Arkiv: Bildbyrån.


Först kom Juha Kivilehto, och nu är det dags för nästa internationella inslag i Helsingborg. Klubben har nämligen värvat norske landslagsforwarden Tommy Midtsveen, som spelat två VM inklusive förra årets turnering.
   Midtsveen, som spelat 18 landskamper och närmare 160 matcher i norska elitserien, har skrivit på för två år.
   – Jag ser fram emot att få representera ett av de mer intressanta lagen i Svenska Superligan de kommande två säsongerna. FCH har gjort ett starkt och bra intryck på mig vid samtliga tillfällen vi har träffats. Deras satsning ser både spännande och trovärdig ut, säger Midtsveen till Helsingborgs hemsida.
   – När Tommy är bollförare vänder han och vrider på sällsynt vis, som gör att många SSL backar kommer att få problem med honom. Tommy är en fysiskt stark spelare som gärna jobbar på stora och jobbiga ytor på planen, säger tränaren Mikael Karlberg.

Sirius fortsätter att förstärka. Joakim Barck har nämligen hämtats in, och blir därmed lagkamrat med sin bror John Barck. Joakim Barck spelade i Kungsörs IBK i division två den gångna säsongen. 
   Dessutom har Sirius gjort klart med Linus Moberg som ny assisterande tränare. Han kommer närmast från Arlanda i division två.

Dalens hemsida berättar att Daniel Marklund lägger klubban på hyllan för gott. Marklunds korsbandsskada är anledningen till karriärslutet.
   – Motivationen är borta och det krävs bara mer och mer för att komma tillbaka, kommenterar Marklund på folkbladet.nu.
   – Vi har ju vetat om det ett tag men det är tråkigt. Det känns som han inte gett sig själv chansen, då han bara spelat en säsong i superligan. Men vi har ändå sex backar i truppen, säger sportchefen Urban Karlsson.

Fotnot: Endast officiella spelarnyheter som har meddelats via pressmeddelande eller via klubbarnas respektive hemsidor finns med i urvalet av övergångar och kontrakt.


Författare: Jonas Gustavsson