2009-07-30 13:47

Transferkoll v 30 och 31

Semestertider råder och stora delar av Sverige lapar sol. Några få övergångar har dock offentliggjorts i Elitserien och SSL de senaste veckorna.


Elitserien

Endre har gjort klart med lovande backen Anna Jönsson som den gångna säsongen spelade i IBK Boden i division ett. 19-åringen spelade i Elitserien redan för två år sedan, men då åkte Boden ur, och därför blev det alltså spel i division ett den gångna vintern.
   Jönsson har blivit antagen till Högskolan på Gotland, vilket är den primära anledningen till att det blir spel i Endre.
   – Högskolan på Gotland är ett absolut måste för oss för att kunna konkurrera på spelarmarknaden i elitserien. Vi är mycket tacksamma över samarbetet som vi i framtiden hoppas kunna dra ännu större gemensam nytta av, säger sportchefen Mika Packalén i ett pressmeddelande.

 
 
Frida Bäckrud blir inte kvar i Huddinge. Foto: Kenneth Strignérus.


Malin Linder, 19, kommer att studera i Stockholm kommande säsong, och därför blir det också en fortsättning i Huddinge. Talangen svarade för två assist på 24 elitseriematcher ifjol.
   Huddinge kommer också att testa en finsk spelare inför säsongen. Det handlar om Petra Nyfors, 18, som bland annat spelat i det finska juniorlandslaget.
   Däremot blir det ingen fortsättning för Frida Bäckrud i Huddinge. Klubbens hemsida skriver att hon kommer att bo och spela i Falun kommande säsong.


SSL

Veteranen Joakim Nothén är tillbaka i Caperio/Täby. Den 31-årige backen var med och förde laget till SM-final 2007, men inför slutspelet 2008 stoppades han av en knäskada. I våras gjorde han comeback i division ett och Hässelby.
   Nothén har skrivit på för två år i Caperio/Täby.
   – En klasspelare helt enkelt, som gjort fantastiska insatser för Caperio. Det kommer att bli spännande att följa hans framfart, säger Maimon Abdallah till klubbens hemsida.

Det blir ingen fortsättning för Robin Mattsson i Järfälla. Istället försvinner han till norska Gjelleråsen.
  – Att Robin haft en önskan att flytta till Norge över kommande säsong har varit känt för oss en längre tid. Vi har haft en öppen dialog hela vägen och vår samt Robins ambition är att Järfällas fans inte har sett det sista av honom i Järfälla, säger managern Joakim Lindström till klubbens hemsida.

Fotnot: Endast officiella spelarnyheter som har meddelats via pressmeddelande eller via klubbarnas respektive hemsidor finns med i urvalet av övergångar och kontrakt.


Författare: Jonas Gustavsson