2009-07-31 14:28

Sandra är en av flera som flyttar

Under våren och sommaren har flera av spelarna i damlandslaget bytt klubb. En av dem är Sandra Håkansson som byter Karlstad mot Täby.

– Jag har varit i Karlstad i fem år och kände att jag ville göra något annat. Täby är ett lag som satsar, så det ska bli roligt. Det är ett ungt lag också så det kommer att bli en härlig utmaning, berättar Sandra Håkansson.

Med sina 24 poäng (16+8) var Sandra Håkansson bäste poängplockare i Karlstad säsongen som gick. Det blev också tre landskamper.

Men att byta klubb kan vara en chansning. En roll kan bli en annan, sociala faktorer kan ställa till det, och det kan påverka spelet vilket i förlängningen också kan påverka platsen i landslaget.

– Visst är det en liten chansning. Det är inte säkert att jag får samma utrymme och förtroende i Täby som jag fick i Karlstad, och det kan innebära att jag blir mer anonym, menar Sandra.

Det är flera landslagsdamer, som till exempel Elin Reinestrand och Anna Renström, som också bytt klubb till kommande säsong. Vad kan det bero på?
– Det kan jag inte svara på, jag har ingen aning. Det kan bero på vad som helst, och kanske bara är en tillfällighet.

Men det blir ju så att man, liksom du, kan riskera sin landslagsplats i och med ett klubbyte, och det med ett hemma-VM i antågande?
– Jo, det är klart det är en chansning, men det kan också handla om sociala aspekter som skola och jobb. Fast jag flyttar bara av innebandymässiga skäl.

 

Landslagsspelaren Sandra Håkansson byter Karlstad mot Täby till kommande säsong. Foto: Kenneth Strignérus.


Å andra sidan kan ett klubbyte också innebära ett lyft. Det hoppas inte minst Sandra Håkansson som byter bottenlaget Karlstad mot slutspelslaget Täby. 

Sandra Håkansson hoppas kunna utvecklas.

– Jag tror jag kan utveckla mitt totala spel i och med att jag nu får bättre spelare omkring mig. Sedan kanske jag kan väcka glädjen till innebandyn igen, det var lite och si och så med det ifjol med alla förluster i Karlstad. Det blir tråkigt att förlora i längden.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag tycker det är svårt att bedöma sig själv och jag gillar det inte, men jag har väl ett ganska bra spelsinne och är ganska snabb.

Och VM i Västerås är ett stort mål nästa säsong?
– Det är klart att det är så. Det vore hur stort som helst att spela VM på hemmaplan. Jag har aldrig varit med i någon så stor turnering, men det hade varit roligt att få spela med det hemmastödet.

Sandra Håkansson är fortfarande kvar i Karlstad och tränar på egen hand under sommaren. Hon berättar att flyttlasset mot Stockholm troligen sker i slutet av augusti.

Innan dess ska hon med på damlandslagets träningsläger på Gotland. Och hon är förberedd.

– Jag har tränat bra så det ska bara bli roligt, berättar hon.

Landslagsspelarna som byter klubb:
Anna Renström, från Dalen till Örnsköldsvik
Anna Didriksson, från Rönnby till Tunet
Elin Reinestrand, från Karlstad till Kais Mora
Sandra Håkansson, från Karlstad till Täby
Moa Schilström, från Dalen till Rönnby


Författare: Jonas Gustavsson