2009-07-26 09:21

Och här är näste dansk i Sverige

Danmarks nye svenske förbundskapten Glenn Wiman eftersökte fler danska landslagsspelare i Sverige – och nu har han fått som han vill. Landslagsmålvakten Alexander Gaihede flyttar nämligen till Växjö.

– En stor möjlighet för mig att komma hit och utvecklas som spelare. Jag har nått nästan allt i danska ligan så tiden var rätt nu, berättar Alexander Gaihede för smp.se.

21-åringen utsågs till Årets Målvakt i Danmark den gångna säsongen.

En matchvinnare beskrivs han också som, och på meritlistan finns både danskt liga- och cupguld. Gaihede spelade VM 2008, där han bland annat utsågs till matchens lirare i den sista placeringsmatchen mot Italien när Danmark vann med 5-2 och därmed placerade sig som nia i turneringen.

Växjö, som i våras kvalade mot Svenska Superligan men som får spela kvar i division ett den här säsongen, har en ny tränare i Johan Schönbeck som tidigare varit förbundskapten i Danmark. Därför känner han till Gaihede.

Men det gör också sportchefen Klas Skoglund.

– Det finns mycket utvecklingspotential och ett jävlar anamma. En liten, reflexsnabb målvakt med bra utkast, säger Skoglund till smp.se om Gaihede.

Danmarks nye förbundskapten, svensken Glenn Wiman, berättade i fredags för innebandy.se att han tror att det är bra med fler danska landslagsspelare i Sverige.

– Jag tror att det är ett plus att några spelare kommer utanför Danmarks gränser, sade han då.


Författare: Jonas Gustavsson