2009-07-16 07:54

Ny scoutingansvarig i landslaget

Det har skett en förändring i landslagsledningen kring herrlandslaget. Gamle storspelaren Conny Svensson är klar som ny scoutingansvarig.


Conny Svensson.
Foto: Bildbyrån.

– Det är extremt inspirerande. Där jag är i mitt liv så var det nästan ultimat att få den här chansen, och det var egentligen aldrig någon tvekan om att tacka ja. När man får frågan att jobba med det bästa innebandylaget i världen så är det svårt att tacka nej, säger Conny Svensson.

– Då vi inventerade vilka tränare och ledare som var lediga och tillgängliga kommande säsong så fick vi efter våra eftersökningar bilden av att Conny Svensson var ledig. Conny Svensson stämde in väldigt väl utifrån de krav som vi satt upp i urvalsprocessen. Det är aldrig lätt att hitta någon som uppfyller kraven till 100 %, men i Connys fall hamnar vi oerhört nära, berättar landslagets överledare Magnus Nilsson.

Conny Svensson har många meriter som spelare, inte minst drygt 60 landskamper och två VM-guld. På den tunga meritlistan finns också EM-guld, SM-guld, EC-guld och han är schweizisk mästare.

Conny Svensson menar att erfarenheten kommer att bli nyttig under sitt nya uppdrag.

– Jag tror att jag får nytta av min långa erfarenhet som både spelare och ledare, och då framförallt på den höga nivå som jag figurerat på. Nu har innebandyn utvecklats mycket de senaste tio åren, men man vet ändå vad en spelare på landslagsnivå går igenom, och att veta det tror jag är ganska viktigt.

I jobbet ingår att scouta och analysera motståndare under landskamper, men också att scouta aktuella och potentiella landslagsspelare i sina klubblag.

Men att det finns någon ”typisk” landslagsspelare tror inte Conny Svensson. Exakt vad för kvaliteter han ska leta efter när han tittar efter landslagsspelare vet han ännu inte.

– Det är sådant kommer att sitta längre fram när jag mer i detalj vet hur det svenska landslaget spelar. Vi kommer inte att generalisera i den meningen att alla spelare ska vara stöpta i samma form, utan jag tror innebandyn går mot att hitta individer som sticker ut och som kan leverera det där lilla extra i de avgörande lägena, för det är det som avgör matcher.

 

Conny Svensson, här i Balrogs dress i början av 2000-talet, är ny scoutingansvarig i herrlandslaget. Foto: Bildbyrån.  


I och med rollen som scoutingansvarig i herrlandslaget lämnar Conny Svensson sitt uppdrag i Caperio/Täby.

– Vi har svårt att se att han ska kunna kombinera jobbet med uppdrag i en förening av tidsmässiga skäl. Det är den bedömningen som vi gjort, och därför ställt det som ett krav, säger Magnus Nilsson.


Författare: Jonas Gustavsson