Lisah – en av alla innebandybloggare - Innebandy.se
2009-07-22 15:35

Lisah – en av alla innebandybloggare

Att blogga är en innefluga som inte har slutat surra, och fenomenet är djupt rotat i innebandysfären med många spelare som bloggar. En av dem är Balrog- och landslagsspelaren Lisah Samuelsson.

Innebandybloggandet är ett fenomen som vuxit snabbt. En kategori innefattar tyckare som analyserar och diskuterar innebandy, en annan kategori, som är mycket intressant, innefattar elitspelare som bloggar om sig själva.

En av dem är alltså Lisah Samuelsson som började blogga i augusti ifjol.

– Jag håller alltid på att dra fram kameran när jag gör något, och sedan har jag suttit med alla bilder och tyckt att jag är världens roligaste, men inte haft någonstans att göra mig av med allt mitt roliga. Eftersom det är så många andra som bloggar så provade jag också, och om det är någon som vill läsa det jag skriver och se på mina bilder så är det kul, berättar Lisah om sin bloggstart.

– Jag bloggar om idiotiska saker som inte betyder något, men som är roliga. Jag bloggar om människor jag tycker om, aldrig om människor jag inte tycker om. Jag driver ganska mycket med folk, men jag gör det bara med folk jag tycker om.

Bloggar man främst för sig själv eller för andra?
– Det tror jag är väldigt olika. Jag skriver inte så mycket för min eller världens skull, utan jag skriver för dem som finns runt mig. Det är oftast dem det handlar om och jag tror att det är de som uppskattar det mest.

 

Landslagets Lisah Samuelsson bloggar. Arkivfoto: Bildbyrån.


Men Lisah Samuelsson är alltså inte ensam spelare om att blogga. Bland välkända innebandybloggare finns Kimmo Eskelinen, Danne Bron-Sundbom, Kristoffer Kranberg, Emelie Lindström, Monika Lindquist och Ina Rhöös, för att bara nämna några stycken.

Känslan, även om den inte är underbyggd med några fakta, är att fler elitspelare i innebandy jämfört med i exempelvis ishockey och fotboll bloggar.

– Kanske är det så, men det vet jag inte. Innebandyn är en ganska liten värld, så vill man nå ut till den så är det inte så svårt. Till exempel så lägger innebandy.se ut länkar till bloggar, och är man med där så är man ute i hela innebandysverige och innebandvärlden känns det som.

Men i många fall handlar bloggandet inte om att analysera matcher eller diskutera innebandyfrågor, istället har de en mer personlig karaktär.

För Lisah Samuelsson är det inte innebandy som står i fokus i bloggandet.

– Det handlar inte om innebandy i sig, utan mer om relationen till innebandy i så fall, berättar Lisah.

– Innebandyn som sport berör jag inte så mycket. Jag har väl skrivit in något resultat någon gång, men skriver inte om matcher. Den största delen av bloggandet handlar om de jag umgås med, och till stor del blir det om laget i Balrog eftersom jag umgås mycket med dem.

Kan det vara så att innebandyspelare försöker komma fram mediemässigt genom sitt bloggande, eftersom innebandyn är ganska liten i traditionell media?
– Kanske. Det är inte omöjligt, men det känns ändå inte så. Jag lyfter inte mitt innebandymässiga på något sätt, till exempel, och de bloggar jag läser är inte sådana heller.

Ett välkänt fenomen är att bloggandet brukar bli sporadiskt, tröttnar man ibland?
– Jag tror att många, liksom jag, inte bara lägger upp något för att fylla ut, utan då struntar man i att göra något istället. Om man ska få något vettigt skrivet så tar det ändå en liten stund med skrivande, redigerande och uppladdandet av bilder. Det brukar gå hand i hand med resten av livet, har man mycket att göra så prioriteras bloggandet bort.

Lisah Samuelsson, som spelade VM 2007, är ett permanent inslag i landslaget numera, och det givna målet den kommande säsongen är givetvis att komma med till VM i Västerås.

Kanske blir det också lite VM-relaterat bloggande under hösten.

– Det är inte alls omöjligt, men det blir i min ironiska form i så fall. Jag kommer inte att analysera något, men om jag får vara med under landslagsträffarna under hösten så blir det ju en del av min vardag. Då blir det säkerligen lite trams och annat därifrån i bloggen, säger Lisah med glimten i ögat.

Lisah Samuelssons blogg
Bloggkollen - innebandy.se samlar innebandybloggar


Författare: Jonas Gustavsson