2009-07-29 10:59

Från ishockey till innebandy

Till den här säsongen har Louise Eriksson bytt ishockey i Leksand mot innebandy i FBC Uppsala. Ett byte som talangen hittills är nöjd med.

– Jag trivs jättebra så här långt, och jag kan inte förstå varför jag inte spelat innebandy tidigare, berättar Louise Eriksson för innebandy.se.

Louise Eriksson har spelat ishockey i 14 år och fast hon fortfarande tycker ishockey är otroligt roligt så ville hon testa något nytt. Det nya blev alltså innebandy.

– Det är två sporter som är ganska lika, och jag har funderat på att spela innebandy tidigare. Jag hade tänkt börja spela i Sollefteå på lite halvskoj först, men sedan träffade jag en kompis i Uppsala och flyttade hit, och min kompis tyckte jag skulle spela i division ett och på den vägen är det, säger Louise.

Har du spelat innebandy innan?
– Jag spelade en säsong när jag var 15 år, men då spelade jag bara matcherna eftersom jag tränade ishockey samtidigt.

Louise Eriksson, som är från Sollefteå, har nu fått se sitt flyttlass gå från Leksand, där hon ifjol spelade i damlaget, till Uppsala. Det blir således flera omställningar: från en stad till en annan, från ett socialt liv till ett nytt, och från en idrott till en annan.

Men 19-åringen tar med sig flera saker från ishockeyn till innebandyn.

– Jag har sysslat med andra idrotter också, och jag tar väl med mig en del saker från dem, men just från ishockeyn är det nog framförallt styrkan som jag tar med mig, berättar Louise.

Även om man inte får tacklas i damishockeyn så är närkamperna där tuffare än i innebandyn, hur kommer det att gå för dig?
– Jag har tänkt på det där och det är en del som har retat mig för tuffheten. Nu på träningarna har jag försökt gå in snällt i närkamperna och man får ju trycka axel mot axel, och jag trycker bara så mycket det behövs. Jag går inte in för att få in någon supertackling.

Vad gällande klubbteknik så kan man tänka att det blir enklare i innebandyn än i ishockeyn eftersom man slipper skridskomomentet?
– Jag har spelat ishockey så länge så det blir enklare där, men man vänjer sig snabbt vid hur man ska göra i innebandyn. Men det är lite svårare att skjuta med en innebandyboll om man säger så, den flög upp i taket första gången jag skulle skjuta.

Louise Eriksson har under stora delar av karriären varit forward, men spelade ifjol back i ishockeyn, och kommer också, som det ser ut nu, att spela back i innebandyn.

– Jag passar nog bättre som back egentligen. Jag skulle beskriva mig själv som en spelfördelare. Jag skjuter kanske lite för lite, men jag ska försöka skjuta mer för jag tycker att jag börjar få igång skotten riktigt bra, säger Louise som siktar högt.

– Jag har som mål att träna så mycket som möjligt och bli så bra som möjligt utifrån mina förutsättningar, precis som i hockeyn. Jag vill försöka gå så långt jag kan.


Författare: Jonas Gustavsson