2018-01-05 21:24

Så var dag två på distriktslags-SM


Jonna Lidberg och hennes Västerbotten vann.

När den andra dagen summerar på distriktslags-SM finns flera lag som är klara för slutspel. Så här gick det i dag.

Alla matcher från Umeå sänds live på www.innebandy.se/tv

F16

Västernorrland är klart för slutspel efter två till segrar i dag. De började dagen med att besegra Västergötland med 5-0 och följde upp det med en 11-0-seger mot Hälsingland/Jämtland. I morgon möter de Örebro i sin sista match, där de kan ta gruppsegern. De lag som jagar den andra kvartsfinalplatsen är Västergötland och Västerbotten, som i morgon förmiddag möts i en helt avgörande match. Västerbotten vann mot Örebro med 5-3 i ett nästintill fullsatt Umeå Energi arena.

Grupp två är ett getingbo inför den sista omgången i morgon bitti. Västmanland, Skåne, Småland och Norrbotten fightas fortfarande om slutspelsplatserna. Västmanland förlorade mot Norrbotten, och vann mot Gotland. Även Skåne slog Gotland, och spelade oavgjort mot Skåne. Det innebär att Västmanland leder gruppen på 6 poäng, och Skåne, Småland och Norrbotten har 5. Allt avgörs på lördagsmorgonen när Västmanland möter Skåne och Norrbotten Gotland.

Östergötland leder just nu grupp 3 på målskillnad före Värmland. De båda lagen står på 9 poäng, medan Dalarna har 6. Värmland vann mot Blekinge i en tät match, men föll sedan mot Östergötland med 6-3. Dalarna besegrade både Uppland och Blekinge.
I morgon möts just Östergötland och Dalarna.

Stockholm är klart för slutspel efter sin enda match i dag, som betydde seger med 4-0 mot Bohuslän-Dal. Stockholm leder just nu gruppen på 9 poäng, och trean Göteborg har 4. Södermanland har just nu andraplatsen i gruppen, men om Göteborg vinner stort mot Bohuslän-Dal i morgon kan de passera dem och ta kvartsfinalplatsen. Göteborg och Södermanland spelade 1-1 på fredagskvällen.

Se alla resultat på flicksidan.

P16

Örebro och Södermanland har tre segrar var efter dagen och är klara för kvartsfinal. Örebro vann mot Skåne med 9-6 och Uppland med 6-3. Södermanland slog Västergötland med 2-1 och Skåne med hela 8-0. I morgon möts Örebro och Södermanland i matchen som gäller gruppsegern.
Uppland och Skåne står på 3 poäng var, medan Västergötland har 0.

Värmland inledde dagen med att slå Jämtland/Härjedalen med 6-1. När de sedan spelade oavgjort mot Göteborg, 2-2, betydde det att slutspelsplatsen var säkrad. Göteborg möter Halland i morgon, vilket avgör den andra kvartsfinalplatsen. Halland måste dock vinna med många bollar för att gå om Göteborg på andraplatsen. Halland spelade oavgjort mot Norrbotten i dag, där Norrbottens Anton Berggren kvitterade till 5-5 med drygt en minut kvar.

Småland tog två storsegrar i dag. Först mot Västerbotten, 9-2, sedan mot Hälsingland, 7-1. Det betyder att smålänningarna är klara gruppsegrare och klara för kvartsfinal. Både Västernorrland och Västerbotten vann mot Västmanland i dag, vilket gör att de båda lagen står på 6 poäng inför avgörandet. Västernorrland och Västerbotten möts i morgon i en match som avgör vilket lag som kniper andraplatsen i gruppen. Räkna med fullsatt i Umeå Energi Arena Vatten klockan 10.30...

Stockholms enda match i dag säkrade gruppsegern. Det blev 8-3 mot Dalarna, samtidigt som de andra resultaten gick Stockholms väg. Gästrikland ligger tvåa i gruppen på 7 poäng, och har spelat klart sina gruppspelsmatcher. De vann mot Östergötland i ett superdrama med 3-2, där målvakten Erik Ekdahl storspelade och blev hjälte. 
Dalarna tog i kväll en viktig seger när de vann mot Bohuslän-Dal med 12-1. Om Dalarna vinner mot Östergötland i morgon passerar de Gästrikland och kniper kvartsfinalplatsen.

Se alla resultat på pojksidan.


Författare: Anton Rosenblad