2018-01-06 21:32

Så var dag tre på distriktslags-SM


Östergötlands flickor har aldrig tidigare varit i SM-semifinal - vilket de är nu. Foto: Anton Rosenblad

Den tredje dagen i distriktslags-SM innebar avgörande gruppspelsmatcher och början på placerings- och slutspelsmatcher. Här är en summering av dagen.

Alla matcher sänds på www.innebandy.se/tv

F16

I den helt avgörande matchen mellan Västerbotten och Västergötland, som gällde en plats i kvartsfinalen, vann hemmalaget med 6-3. I en nästintill fullsatt Umeå Energi Arena gick Västerbotten ifrån i slutet och knep andraplatsen i gruppen.
Samtidigt vann Halland mot Hälsingland/Jämtland. Det var lagets första seger och gav laget femteplatsen i gruppen. 

I den otroligt jämna grupp 2 var det Skåne och Norrbotten som drog de längsta stråna. Skåne slog Västmanland med 6-3 och Norrbotten vann mot Gotland med 8-3. Det gjorde Skåne till gruppvinnare på målskillnad före Norrbotten. 

Dalarna spelade 2-2 mot Östergötland, som i sin tur vann gruppen. Värmland hade redan spelat klart på fredagen och kunde glädja sig åt sin slutspelsplats.
Samtidigt tog Uppland sin första seger när de besegrade Blekinge med 11-1. 

Göteborg hade chansen att nå slutspel, men målskillnaden satte stopp för dem. Det trots att de vann sin match på förmiddagen mot Bohuslän-Dal med 7-0. I stället var det Södermanland som gick vidare med bara två plusmål mer än Göteborg. Stockholm vann gruppen efter sin fjärde raka seger. 

På eftermiddagen satte slutspelet och placeringsmatcherna i gång. Stockholm, Östergötland, Västerbotten och Västernorrland tog sig vidare till semifinal. Jämnast blev det för Västernorrland, som avgjorde på straff genom Maja Viström i förlängningen mot Norrbotten.

Noterbart är att Östergötlands flickor aldrig tidigare har varit framme i semifinal i distriktslags-SM.

Se alla resultat på flicksidan.

P16 

Örebro vann gruppen efter 6-1-segern mot Södermanland på förmiddagen. Och trots att Södermanland förlorade gick de ändå vidare som tvåa i gruppen.
Uppland tog sin första seger när de vann mot Västergötland med 11-4. 

Göteborg slog Halland med 2-1 och slutade tvåa i gruppen efter Värmland. Båda lagen fick ihop 10 poäng, men värmlänningarna hade bättre målskillnad.
Jämtland/Härjedalen tog sin första seger när de vann mot Norrbotten med 4-3. Stor hjälte blev Linus Bertmar som satte 4-3-målet med knappt tre minuter kvar. 

Matchen mellan Västernorrland och Västerbotten skulle avgöra vilket lag som kom tvåa i grupp 3, efter Småland. Och det blev ett rejält drama, där Västerbotten var piskade att vinna för att gå vidare. I slutperioden reducerade Västernorrland till 3-4 och jagade sedan en kvittering i slutminuterna. Men i stället för det satte Västerbottens Benjamin Bronemo 5-3 i öppen kasse och tog sitt lag vidare.
Västmanland tog sin första seger när de vann mot Hälsingland med 5-1. 

Gästrikland spelade klart igår och låg då tvåa i gruppen. Men om Dalarna hade vunnit sin match hade de gått om – vilket de inte gjorde. I stället vann Östergötland mot Dalarna med 8-3. Stockholm vann gruppen före Gästrikland. I sin sista match vann stockholmarna mot Bohuslän-Dal med 11-0. 

På eftermiddagen satte placerings- och slutspelsmatcherna i gång. Fjolårsvinnarna Stockholm åkte ut i sin kvartsfinal. Göteborg vann där med 6-3. Även Örebro, Södermanland och Värmland är klara för semifinal, som spelas i morgon söndag. 

Se alla resultat på pojksidan.


Författare: Anton Rosenblad