2018-01-04 22:20

Så var dag ett på distriktslags-SM


Fullsatt i Umeå Energi arena när Västerbotten spelar. Foto: Anton Rosenblad

Det bjöds på en hel del draman den första dagen på distriktslags-SM. Här är en summering av dag ett.

Alla matcher från Umeå sänds på www.innebandy.se/tv

P16

På pojksidan är Örebro en av favoriterna, och de visade klass direkt. Malte Lundmark, till vardags i Falun i Svenska Superligan, gjorde sex poäng när hans Örebro slog Västergötland med hela 13-3. I en haltande grupp står fyra av fem lag på tre poäng efter dag ett.

Värmlands pojkar leder sin grupp efter två segrar i dag. Den första kom på morgonen mot Halland, där det blev 7-5. Där avgjorde Calvin Lundqvist med sitt 6-3-mål, som satt rakt i krysset från distans.
Senare på dagen vann värmlänningarna mot Norrbotten med hela 17-2. Där gjorde Jacob Karlsson hela sex mål och fem assister.
Även Göteborg har sex poäng i den gruppen och jagar Värmland.

Ett annat favorittippat pojklag är Småland, som efter den första dagen har två vinster. 6-4 mot Västmanland på förmiddagen följdes upp med 7-2 mot Västernorrland på eftermiddagen.
Hemmalaget Västerbotten spelade en match i dag, där det blev seger med 6-1 mot Hälsingland. Hugo Bergström gjorde där 2+3.

Fjolårsvinnarna Stockholm har även de inlett med två segrar, men det blev riktigt tight i den andra matchen mot ett bragdspelande Gästrikland. Med bara 29 sekunder kvar avgjorde Oliver Forslind med sitt 3-2-mål.
Östergötland följde upp sin 2-0-förlust mot Stockholm med en 10-1-vinst mot Bohuslän-Dal.

Se alla resultat på pojksidan.

F16

Fjolårsfinalisten Västergötland ser starka ut även i år, vilket de visade med två segrar den första dagen. 5-1 mot Halland följdes upp med 12-1 mot Hälsingland/Jämtland. I samma grupp har även Västernorrland två vinster. De båda lagen möts under fredagseftermiddagen.

Skåne leder en haltande grupp efter en seger och en oavgjord dag ett. Först spelade de oavgjort mot Norrbotten (7-7) och sedan vann de mot Gotland (13-3). Västmanland ligger två, med en spelad match, på tre poäng. De vann mot Småland med 4-3. Norrbotten spelade senare på dagen oavgjort mot Småland, 2-2.

Östergötland har inlett mästerskapet fint. 6-1 mot Uppland följdes upp med 6-2 mot Blekinge. Men Värmland ville inte vara sämre. De vann först mot Dalarna med 6-2 och sedan mot Uppland med 1-0. Matchens enda mål kom med mindre än fem minuter kvar av den sista perioden, då Ella Johansson hittade Julia Nilsson som blev matchhjälte.

Stockholm vann i fjol, och har inlett starkt i år också. De har två vinster och 10-2 i målskillnad. Södermanland och Göteborg jagar närmast, med en seger var. Göteborg spelade en riktigt tight match mot Gästrikland, där det avgörande målet kom i slutperioden. Jonna Karlsson serverade Emelie Larsson som satte 4-2. Gästriklands Fanny Lindberg reducerade med knappt fyra minuter kvar, men närmare än så kom man inte.

Se alla resultat på flicksidan.


Författare: Anton Rosenblad