2018-01-12 06:12

Aldeebs kometkarriär fortsätter i blågult


Omar Aldeeb, här i SM-finalen i våras. Foto: Per Wiklund

Igår presenterades herrlandslagets trupp till VM-kvalet, och då stod det klart att Omar Aldeebs kometkarriär har fått ännu ett lyft. Den sista januari drar han på sig landslagströjan för första gången.
- Det är en milstolpe, säger han.

I fjol plockades Omar Aldeeb in till Falun på dubbelicens från Strängnäs i Allsvenskan. Han hann med en SSL-seriematch och var sedan med och vann SM-guld i Ericsson Globe.

Till den här säsongen blev övergången till Falun fullständig, och Aldeeb har inte gjort någon besviken. 38 (19+19) poäng på 20 matcher är imponerade – och har nu gett en landslagsplats till VM-kvalet i Slovakien. Det var en härlig känsla när förbundskapten Mikael Hill ringde, berättar han.

- Det var självklart sjukt kul. Vi har haft en dialog och har pratat ganska mycket. Han har sagt vad jag ska förbättra. Att spela i landslaget är något jag har siktat på sedan jag var barn. Det är en milstolpe, säger Omar Aldeeb.

Hur ser du på din kometkarriär, om du tänker efter?
- Förra året kom jag in i slutspelet direkt. Då hade jag inte så mycket att tänka på. Nu ska jag vara med och bidra på ett annat sätt. Det har varit kul. Och det underlättar när man spelar i Falun med så bra spelare, säger han och fortsätter:

- Jag är ganska nöjd poängmässigt. Jag sa inför säsongen att jag skulle göra en poäng per match. Men att det skulle gå så här bra visste jag inte. Men jag har fått förtroende i powerplay, det har kommit många poäng där.

31 januari-4 februari spelar Sverige VM-kval i slovakiska Nitra. Och då vet Aldeeb vad han vill visa upp för landslagsstaben.

- Det jag visar upp i SSL och att mitt spel håller internationellt. Jag ska vara jobbig och utmana och göra poäng.

Se hela Sveriges trupp.


Författare: Anton Rosenblad