2017-01-31 05:43

Wiman: Roligt att få chansen fastän jag är "äldre"


Anna Wiman i Linköping. Foto: Per Wiklund

Hon tog till sig av landslagsstabens feedback i student-VM – och tog en plats i VM-kvalet. Nu ser Anna Wiman fram emot debuten i morgon.
- Det är roligt att få chansen fastän jag börjar bli lite ”äldre”, säger hon. 

Linköpings Anna Wiman gör i morgon debut i A-landslaget när VM-kvalet startar i Madrid. 26-åringen har snittat nästan två poäng per match i Svenska Superligan den här säsongen, och känner själv att hon har utvecklats den senaste tiden.

- Jag var inte alls nöjd med det jag gjorde på student-VM i somras. Jag tror att de (staben) också tyckte att jag borde kunna mer. Jag har bett dem om feedback och har fått ta till mig det. Jag behöver spela med högre intensitet och hela tiden ha fart under fötterna. Jag har gjort det mycket mer nu under hösten. Framför allt den senaste tiden. Det har visat sig både i poängskörd och i spelet överlag. Jag är med och skapar mycket, säger Wiman.

10 U19-landskamper finns på meritlistan, men det var några år sedan nu. I somras fick hon chansen i student-VM i Porto, och nu – äntligen – kom det efterlängtade samtalet från förbundskapten Andreas Lundmark.

- Det var så klart jättekul. Jag hade hoppats att jag skulle få det samtalet, jag kände ändå att det var möjligt. Det är roligt att få chansen fastän jag börjar bli lite ”äldre”, att de inte bara satsar på yngre spelare när nya ska in i landslaget. Har man presterat får man ändå chansen, det är skönt.

Spelschema VM-kval, Madrid:
1 februari 13.15, Sverige-Slovenien
2 februari 10.30, Sverige-Danmark
3 februari 19.00, Sverige-Norge
4 februari 15.00, Sverige-Frankrike 

De två främsta lagen är kvalificerade till VM i slovakiska Bratislava 1-9 december. Dessutom är de två bästa treorna från sammanlagt fyra VM-kvalgrupper i Europa kvalificerade.

Truppen: 

Målvakter
Emelie Frisk, Täby FC IBK
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Sofie Andersson, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Josefina Eiremo, IKSU
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, FBC Uppsala
Frida Norström, IKSU
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Amanda Wall, KAIS Mora IF
Iza Rydfjäll, IKSU
Alicia Fylke, Pixbo Wallenstam IBK
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Anna Wiman, Linköping IBK


Författare: Anton Rosenblad