Svensk Innebandy håller anförande vid konferensen Idrott och mångfald - Innebandy.se
2017-01-31 15:54

Svensk Innebandy håller anförande vid konferensen Idrott och mångfald


Tierp IBK:s integrationssatsning. Foto: Calle Ström

Konferensen, som hålls av Riksidrottsförbundet i Karlstad 14-15 februari, syftar till att öka kunskapen om mångfaldsfrågor inom idrottsrörelsen och arrangeras för femte gången. Huvudtemat är nyanländas inkludering.

Svensk Innebandy kommer vid konferensen att presentera sitt utvecklingsarbete ”Idrott – En väg till bättre integration”. Presentationen görs tillsammans med Tierp IBK, som kan visa hur man arbetar i praktiken.

"Idrott – En väg till bättre integration" bygger på nyckelorden empowerment, nätverk och kunskap. För att ge föreningarna stöd i sitt lokala arbete har tre startpaket med utgångspunkt i barnens ålder utformats. Paketen kommer att presenteras vid konferensen och kan också gå att läsa på innebandy.se.

- Sammanfattningsvis kan sägas att för de yngre barnen handlar det om lek, nästa åldersgrupp att bygga nätverk samt få en mentor/kompis och det tredje paketet som vänder sig till ungdomar har fokus på anställningsbarhet. Föräldrar och andra vuxna omfattas också av vårt utvecklingsarbete, säger Bodil Långberg, som är Svensk Innebandys strategiansvarig när det gäller integration, och fortsätter:

- I frågor som interkulturellt ledarskap och förenings-/ledarutbildning har vi ett nära samarbete med Rädda Barnen respektive SISU Idrottsutbildarna. Uthållighet är nödvändigt i arbetet.

Här går det att läsa om Tierps tankar inför konferensen.


Författare: Anton Rosenblad