2016-01-18 15:57

Tyngre ansvar på Östholm i VM-kvalet


Martin Östholm - en av de mest erfarna i VM-kvalet. Foto: Per Wiklund

Med många nya namn i VM-kvaltruppen gäller det för de erfarna spelarna att ta ansvar. En av dem är Martin Östholm.
– Det är många som ska axla rollerna, säger han. 

Det är en annorlunda trupp som är uttagen till Sveriges VM-kval 3-7 februari. Sex debutanter finns med i laget, därför gäller det för de mer erfarna spelarna att leda vägen. En av dem med det ansvaret är Pixbo Wallenstams Martin Östholm.

– Det är många nya namn och många unga spännande spelare. Det ska bli intressant och roligt att se dem i en annan miljö. Det är ett annat typ av spel i landslaget och internationellt. Och det är bra att lyfta fram de spelarna. Det är många av oss äldre som har varit med ett tag som ska axla rollerna, säger Östholm.

En av debutanterna är Östholms lagkamrat Jens Milesson. Backen som har gått från division 1 till Svenska Superligan på två år.

– Det är roligt, han har gjort en jättebra säsong så här långt. Han har varit väldigt framträdande i Pixbo och fått i gång sitt spel och sin helhet med sitt fysiska spel och sin snabbhet. Han har ett väldigt bra skott och är ett hot offensivt. Det är kul att det belönas med en landslagsplats, säger Östholm.

I VM-kvalet ställs Sverige mot Slovakien, Ryssland, Frankrike, Belgien och Island. Det är nationer som Sverige inte ska ha några svårigheter med. Men trots det är Östholm ödmjuk inför uppgiften.

– Det blir spännande att se hur de andra lagen står sig. Jag vet att vi har ganska goda chanser att vinna alla matcher och med relativt stora siffror. Men det blir roligt att se andra lag, vi är vana att möta grannländerna och toppnationerna.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist
Markus Jonsson
Adam Colling


Författare: Anton Rosenblad