2016-01-23 06:13

Poängsprutan vill visa upp sig - igen


André Andersson har visat god form i år. Foto: Idrottsfoto

Han gjorde debut i A-landslaget i Euro Floorball Tour i april. Nu får André Andersson chansen att visa upp sig igen.
– Jag har mycket mer att ge, säger han. 

Växjös André Andersson imponerade redan under fjolårssäsongen i Svenska Superligan. Och i år har succén fortsatt. Andersson ligger i toppen av poängligan och har spelat en avgörande roll flera gånger för sitt lag.

Nu vill också Andersson visa att han hör hemma i det blågula stället i landslaget. 3-7 februari finns han med i VM-kvalet i slovakiska Nitra.

– Det ska bli jättekul. Det är fantastiskt roligt att representera sitt land, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är bättre på de flesta sakerna i år. Jag har tränat hårdare och det har gett utdelning. Jag har lyssnat på vad de (landslagsledningen) har sagt och jobbat hårdare. De var nöjda med det jag presterade i Sandviken (EFT). Men jag var tvungen att jobba med fysiken, bli snabbare och spela på en touch. Det har blivit och bättre ska det bli.

Men helt nöjd med sin egen prestation i Sandviken var inte Andersson. Han erkänner att det var nervöst att göra sina första matcher i A-landslaget. Därför ser han VM-kvalet som en bra chans att visa upp sig på nytt.

– Jag har mycket mer att ge. Det ska bli skönt att visa upp det igen. Jag måste ta för mig bättre den här gången. Senast blev jag lite tillbakadragen, nu måste jag bli mer offensiv.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist
Markus Jonsson
Adam Colling
Martin Östholm
Robin Nilsberth
Mattias Wallgren
Alexander Rudd
Jon Hedlund


Författare: Anton Rosenblad