2016-01-19 06:06

Nilsberths tre mål inför Sveriges VM-kval


Nilsberth känner ansvar inför VM-kvalet. Foto: Per Wiklund

Robin Nilsberth laddar för VM-kval – med tre olika mål.
– Vi får trycka till belgarna, säger han. 

Sveriges herrar ställs mot nytt motstånd i VM-kvalet 3-7 februari. Aldrig tidigare har Sverige mött Frankrike, Belgien eller Island. Och det är just de nya nationerna som Storvretas Robin Nilsberth ser fram emot att möta.

– Det blir första gången vi får höra Frankrikes mäktiga nationalsång före en match. Och så får vi trycka dit belgarna inför fotbolls-EM i sommar. Dessutom blir det roligt att åka till Nitra och se hur innebandyintresset är där, säger han.

Nilsberth är en av de mest erfarna spelarna i VM-kvalet. Samtidigt finns flera debutanter med. Och backen menar att han då måste visa vägen, både på och utanför planen.

– Vi erfarna har varit med länge och vet vad förbundskaptenerna vill se och vad som krävs. Om det blir varierande kvalitet på motståndet måste vi visa vägen med rätt attityd och verkligen spela det spelet vi ska spela. Vi får inte ändra spelet bara för att vi möter en annan typ av motstånd. Vi måste göra det enkelt för debutanterna och visa dem rätt sida av verksamheten.

Vad tycker du om truppen?
– Ledningen hade hintat lite att det skulle testas lite nytt. Det är en urvalsperiod där alla måste visa att de vill vara med. Det är extra kul att Albin (Sjögren, från Storvreta) är med. Han har en bra säsong bakom sig och framtiden för sig. Det var några överraskningar och några lite mer väntade namn.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist
Markus Jonsson
Adam Colling
Martin Östholm


Författare: Anton Rosenblad