"Jag vill inte att det ska bli en engångsgrej" - Innebandy.se
2016-01-16 12:33

"Jag vill inte att det ska bli en engångsgrej"


Unge Markus Jonsson gör landslagsdebut i VM-kvalet. Foto: Idrottsfoto

”Jag vill inte att det ska bli en engångsgrej.” Så säger Markus Jonsson inför VM-kvalet i Slovakien. Samtidigt hyllar han den svenska truppen.

Växjös Markus Jonsson är bara 20 år, men gör redan sin tredje säsong i Växjö. Och i och med att laget föryngrade sig rejält inför säsongen är han plötsligt en av de mest erfarna – trots sin ålder.

– För min del har det gått bra. Jag har utvecklats säsong för säsong och nästan vecka för vecka. Jag är nöjd med min säsong. Jag vet hur saker fungerar kring matcher och träningar och föreningen. Jag får ta lite ansvar när det är många nya som har kommit in och inte spelat i SSL.

Nu är också Jonsson uttagen till Sveriges VM-kval i februari.

– Det ska bli hur kul som helst att dra på sig landslagströjan. Det är något jag har drömt om sedan jag var liten. Att det skulle bli så här tidigt trodde jag inte, säger Jonsson och tillägger:

– Men jag har växt in i SSL-kostymen och utvecklats hela tiden. Jag tar mer plats och har vuxit till mig till i år. Jag fungerar bättre i närkampsspelet. De (landslagsledningen) vill testa mig, helt enkelt.

Väl i Slovakien hoppas Jonsson på succé. Sverige är storfavorit och kommer med största sannolikhet dominera alla matcher. Men Jonsson menar att Sverige måste kämpa i alla fall.

– Jag vill inte att det ska bli en engångsgrej. Jag vill visa upp mig från min bästa sida och visa att jag har där att göra. Jag måste spela mitt spel och vara öppen och ta för mig så mycket som möjligt.

Vad säger du om truppen?
– Det är en intressant och bra trupp. Det är lite blandat på världsklass och unga lovande spelare. Det var min tanke när jag såg den. Det finns otrolig klass.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist


Författare: Anton Rosenblad