Gustafsson hyllar VM-kvaltruppen - Innebandy.se
2016-01-27 06:32

Gustafsson hyllar VM-kvaltruppen


Tobias Gustafsson - nu med ännu mer erfarenhet. Foto: Per Wiklund

Många debutanter finns med i Sveriges VM-kvaltrupp som snart åker till Slovakien. Men trots några uteblivna stjärnor hyllas laget av backen Tobias Gustafsson.
– Det är en väldigt bra trupp, säger han. 

3-7 februari spelar Sveriges herrar VM-kval i slovakiska Nitra. Backen Tobias Gustafsson finns med i truppen för fjärde gången i rad.

– Det är häftigt med VM-kval. Det börjar bli allvar på riktigt nu, säger Gustafsson.

Det finns många debutanter med i VM-kvaltruppen. Stjärnor som Rasmus Enström och Kim Nilsson har lämnats hemma. Men trots det gillar Gustafsson det han ser på pappret.

– Även om många av stjärnspelarna saknas är det en väldigt bra trupp som åker till Slovakien. Det är inget att snacka om. Det är en intressant trupp och kul att många nya är med.

Gustafsson säger också att det blir en lite annorlunda roll för honom den här gången – trots att han känner sig ganska ny i landslagssammanhang fortfarande.

– Ja, jag ser mig fortfarande som rätt så ny. Men jag får väl ta för mig ännu mer och visa att jag har varit med om det här förut. Lite större ansvar får jag ta. Sedan har vi de riktiga ledarna i laget som driver allt.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist
Markus Jonsson
Adam Colling
Martin Östholm
Robin Nilsberth
Mattias Wallgren
Alexander Rudd
Jon Hedlund
André Andersson
Mattias Ljunggren
Jonathan Paulsson
Kim Ganevik


Författare: Anton Rosenblad