Fullt med draman i kvartsfinalerna - Innebandy.se
2016-01-05 21:24

Fullt med draman i kvartsfinalerna


Smålands flickor vann en tight kvartsfinal. Foto: Anton Rosenblad

Det är semifinalklart i distriktslags-SM. Och publiken och webb-tittarna bjöds på rejäl spänning i flera av kvartsfinalerna.
– Jag fattar det inte riktigt själv, säger Dalarnas Moa Gustafsson efter sitt avgörande. 

Under tisdagen spelades de sista gruppspelsmatcherna i distriktslags-SM som pågår i Linköping. 16-åringarna gjorde sig sedan redo för placeringsmatcher och slutspel – där flera heta kvartfinaler spelades.

På flicksidan möttes Dalarna och Stockholm. Dalarna hade ledningen hela tiden upp till 4-3, men Stockholm kvitterade och matchen gick till förlängning. Då – i boxplay – avgjorde Dalarnas Moa Gustafsson. Hon fick en lång passning och sköt in sin egen retur.

– Det var helt sjukt. Jag visste att hon skulle spela passningen. Det var bara att rusa och köra, säger Gustafsson och fortsätter:

– Jag fattar det inte riktigt själv. Det var helt underbart.

Dalarna ställs nu mot Småland i sin semifinal i morgon klockan 09.30.
– Det kommer att bli riktigt kul och vi kommer att tagga upp likadant som vi gjorde till den här matchen, säger Gustafsson.

Smålands duo Cajsa Elm och Ellen Bäckstedt hade uppvisning i sin kvartsfinal mot Västmanland. Elm stod för fyra assister och Bäckstedt fyra mål.

– Riktigt härligt. De fyra assisterna beror på att de andra sätter lägena, säger Cajsa Elm ödmjukt.

Vad säger du om Ellen Bäckstedts insats?
– Underbar. Det lossnade i dag och det känns fantastiskt inför fortsättningen.

I den andra semifinalen möts Värmland och Göteborg. Båda semifinalerna startar 09.30.

På pojksidan tog sig Västmanland vidare efter en otroligt spännande kvartsfinal i SAAB Arena. Halland reducerade till 5-4 med 12 sekunder kvar och hade i slutsekunden ett skott som gick precis utanför stolpen. Men Västmanland, med kaptenen Oskar Domberg i spetsen, kunde pusta ut och riktar nu in sig på semifinalen.

– Det var väldigt tight. Men vi var det bättre laget även om vi blev nedpressade många stunder. Vi hade en bra målvakt och täckte många skott, säger Oskar Domberg.

Västmanlands kapten stod för två mål och tre assister i vinsten.
– Det är väldigt roligt så klart. Det är alltid kul att göra poäng. Men viktigast är att vi vinner. Alla gjorde en jättebra match, speciellt Hampus (Granell) i målet. Han räddade oss mycket.

Västmanland möter Östergötland i sin semifinal klockan elva i morgon. I den andra semifinalen ställs Värmland mot Stockholm.

Alla matcher, även alla placeringsmatcher, sänds direkt på webben via LiveArena.

Se alla resultat från distriktslags-SM här.


Författare: Anton Rosenblad