"Flickinnebandyn här får inte dö ut" - Innebandy.se
2016-01-12 05:04

"Flickinnebandyn här får inte dö ut"


Kolmårdens flicklag leker fram innebandyn. Foto: Privat

Jennifer Ekholm Lodahl kände att återväxten på flicksidan måste tas tillvara i Östergötland. Därför drog hon i gång ett nytt flicklag i IBF Kolmården.
– Flickinnebandyn här i Norrköping får inte dö ut, säger hon. 

19-åriga Jennifer Ekholm Lodahl tyckte att det behövdes flera flicklag i Östergötland, och framför allt runt Norrköping. Därför startade hon upp ett lag för flickor födda 2004-06 i IBF Kolmården.

– Jag tycker att hela Östergötland är dålig på tjejsidan, det finns inte så många lag som det borde finnas. Jag ville göra något åt det. Jag ville få i gång ett flicklag. Det går framåt i Linköping, men inte i Norrköping. Flickinnebandyn här i Norrköping får inte dö ut, säger hon.

Laget består främst av 06:or. I fjol spelade laget två träningsmatcher och tyckte att det var roligt. Men eftersom det fortfarande bara var tolv spelare i laget var det till den här säsongen osäkert om de skulle ingå i något seriespel.

– Vi ville inte gå in i seriespelet om vi inte hade spelare som verkligen ville och kunde åka på alla matcher. Vi hade möten och alla tjejer sa att de ville fortsätta spela.

I år har det också blivit en boost. I början av säsongen bestod laget fortfarande bara av cirka tolv spelare. Men nu är siffran plötsligt uppe på 20 spelare.


Foto: Privat

– Vår tanke är att vi vill få i gång så många tjejer som möjligt. Huvudsaken är inte att de spelar innebandy, det är att de vill idrotta och ha kul. Sedan är det ju kul om de fortsätter med innebandy också, säger Ekholm Lodahl och tillägger:

– Vi spelar inte bara innebandy. Vi ser till att de leker och inte skadar sina kroppar.  Vi försöker köra samarbetsövningar med tjejerna också. Vi får dem att inse att vi är ett lag, trots att de är olika åldrar.


Foto: Privat

Tidigare #forALLball-texter om tjejsatsningar:
Tranås flickor stärks av sina faddrar
Lilla Fristad med den stora damverksamheten
"I vår klubb är alla en stjärna"
Antalet tjejer fördubblades i Kustens IF
Utveckling på vetenskaplig grund i Karlstad
Valbo IBF väcktes till liv för tjejernas skull
Omedelbar succé för Tvåstad KIK
Så kan man motverka att tjejer slutar spela
Flera orsaker till att tjejer slutar
Tjejsatsningar i fokus i #forAllball


Författare: Anton Rosenblad