U19-Finnkampen genom åren: Så har det gått - Innebandy.se
2015-01-31 08:24

U19-Finnkampen genom åren: Så har det gått


Sverige har för det mesta vunnit mot Finland genom åren. Både på herr- och damsidan i U19-sammanhang. Foto: Per Wiklund

Nu är det inte långt kvar till U19-Finnkampen i Malmö. Men hur har det egentligen gått mellan ärkerivalerna genom åren? Svensk Innebandy har sammanställt alla fighter. Här är statistiken.

U19-damlandslaget har mött finskorna kontinuerligt sedan september 2000. Först i den sjätte matchen lagen emellan lyckades Finland vinna. Och i det intervallet har det fortsatt.

Genom åren har lagen mötts 40 gånger. Av dem har Sverige vunnit hela 30 fighter och förlorat sex. Fyra har slutat oavgjort. Den sammanlagda målskillnaden är 202-145 i Sveriges fördel.
Damlandslagets största seger kom i Prag 1/11-08. Sverige vann då med förkrossande 9-0.

Men som alla vet spelar historien liten roll när lagen nu ställs mot varandra i ett dubbelmöte igen i Finnkampen i Malmö. Och faktum är att finskorna vann den senaste matchen med 7-5, i Euro Floorball Tour i Tjeckien förra året. Så räkna med ett revanschsuget Sverige.
Här är matchfakta till alla matcher genom åren

För U19-herrlandslaget är statistiken lite jämnare – men fortfarande är Sverige dominant. På de 38 matcher lagen har ställts mot varandra har Sverige gått vinnande ur 24. Åtta gånger har Finland vunnit och sex matcher har slutat oavgjort. Sammanlagt har Sverige gjort 253 mål och släppt in 170.

Den största segern genom tiderna kom i Finnkampen i Västerås 7/2-09. Då vann Sverige med hela 17-4.
Här är matchfakta till alla matcher genom åren.


Författare: Anton Rosenblad