2015-01-22 13:00

Nu ska Sveriges U19-herrar ta revansch på Finland


Nu presenteras den svenska U19-truppen till Finnkampen. Foto: Per Wiklund

De svenska U19-herrarna är redo för elddopet inför VM: Finnkampen i Malmö 7-8 februari. Nu presenteras truppen till dubbelmötet med Finland.

29 april-3 maj avgörs U19-VM i Helsingborg. Men redan nu får publiken i Skåne en försmak av det som komma skall. Helgen 7-8 februari spelar Sveriges U19-herrar Finnkampen i Baltiska hallen, Malmö. Och det är en sammansvetsad trupp som intar arenan.
– Vi fortsätter att bygga på stommen från förra gången och passar på att testa några nya intressanta namn som vi hoppas kan spetsa till oss både i det offensiva spelet och vår höga press. I Euro Floorball Tour (EFT) hittade vi en bra gruppkänsla och i sista matchen mot Finland hittade vi även intensiteten och aggressiviteten som krävs och som vi eftersträvar, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren. 

I just den matchen i EFT mot Finland förlorade Sverige med 5-3. Men sedan det har ledningen jobbat mycket på att lyfta laget lagom till Finnkampen. Och nu har svenskarna revansch att utmäta.
– Vi kommer att lägga fokus på att finna tryggheten i defensiven, samt jobba med grunderna i vårt offensiva spel. I offensiven är bollinnehavet viktigt för oss, vi vill äga bollen och styra spelet. Då gäller det att våga vara stark på bollen och utmana sin motståndare, och även att våra hjälpspelare är aktiva. Vi vet att Finland kommer att möta oss med ett intensivt försvarsspel över hela banan, säger Holmgren. 

En av spelarna som är uttagen i truppen är hemmaspelaren Christoffer Andersson, som till vardags spelar i Malmö FBC. Han var med i EFT senast och är nu redo för att imponera på hemmapubliken i Baltiska hallen.
– Det känns otroligt kul att få spela i Sveriges färger ännu en gång. Det är bara att leverera och visa att man vill med till VM i Helsingborg, säger Christoffer Andersson. 

Fredrik Holmgren har jämfört Andersson med en av världens bästa spelare, Kim Nilsson.
– Christoffer är en elegant spelare. Litegrann som Kim Nilsson i spelet. Han har bra teknik och ett jättebra skott. Det vi vill ha ut av honom är att han ska vara ett hot både när det gäller skottet och passningarna, framför allt offensivt, säger Holmgren.

En jämförelse Christoffer Andersson blir glad över:
– Klart det är kul att höra att man är lik en av världens bästa, om inte den bästa. Jämförelsen stämmer till viss del med min teknik och mina passningar och skott, men sedan är Kim Nilsson väldigt kvick så där har jag en del att jobba på.

Det är inte bara U19-herrarna som spelar Finnkampen i Baltiska hallen. Sveriges U19-damer spelar samma helg sitt dubbelmöte mot Finland. Räkna därför med en helspäckad innebandyhelg i Malmö.
– Vi ser fram emot att spela på hemmaplan och träna på det inför VM i Helsingborg. Malmö har haft fantastiska arrangemang med SM-finalerna de senaste åren. Så vi hoppas på ett starkt arrangemang och en stor publik, säger Fredrik Holmgren.

U19-Finnkampen spelas i Baltiska hallen, Malmö, 7-8 februari. Läs mer om arrangemanget här.
Biljetter till matcherna kan du köpa här.

Här är Sveriges trupp i Finnkampen: 

Målvakter 
Tobias Jernsand, Warberg IC
Martin Stolt, RIG Umeå IBF 

Utespelare 
Christoffer Andersson, Malmö FBC
Rasmus Andersson, RIG Umeå IBF
Mathias Benckert, Tyresö Trollbäcken IBK
Anton Birgersson, Warberg IC
Joel Birging, Jönköpings IK
Fredrik Björkman, IBK Runsten
Daniel Brokvist, Hagfors IBS (debutant)
Tobias Claesson, Linköping IBK Ungdom
Viktor Edberg, RIG Umeå IBF (debutant)
Danny Estrella-Näslund, RIG Umeå IBF
Adam Hansson, RIG Umeå IBF
Kalle Henriksson, Linköping IBK Ungdom
Joel Ingesson, Östra SK Jönköping (debutant)
Marcus Karlsson, Linköping IBK Ungdom
Felix Lanver, Linköping IBK (debutant)
Jesper Lindström, Salems IF (debutant)
Henrik Malmgren, Åkersberga IBF
Tim Nyander, Östra SK Jönköping
Viktor Nystedt, IBK Dalen   
Gustav Widuss, Fagerhult Habo IBK 

Ledare
Fredrik Holmgren, förbundskapten
Johannes Gustafsson, assisterande förbundskapten
Lennart Liljedahl, team Manager
Camilla Granelid, läktarcoach
Henrik Tunér, kiropraktor
Jan Lindberg, materialförvaltare
Johan Eriksson, målvaktstränare
Adam Kallenberg, scout
Christian Lindahl, scout 

Kontaktuppgifter till ledningen hittar du här.


Författare: Anton Rosenblad