2015-01-26 13:23

Är Malmös stjärnskott den nya Kim Nilsson?


Christoffer Andersson liknas i spelstilen vid Kim Nilsson. Foto: Per Wiklund

Många anser att Kim Nilsson är världens bästa innebandyspelare. Och enligt Sveriges förbundskapten i U19-landslaget, Fredrik Holmgren, kan en ny likadan spelare vara på gång. Nämligen Malmö FBC:s Christoffer Andersson – som nu får spela Finnkampen på sin hemmaplan.

18-årige Christoffer Andersson gjorde sin landslagsdebut i Euro Floorball Tour i Finland i november 2014. Redan i den första matchen skrev han in sig i målprotokollet, när han satte reduceringen till 4-3 mot Schweiz. Sammanlagt blev det tre poäng för den långe framtidsspelaren.

Anderssons framfart i Malmö FBC i södra allsvenskan den här säsongen har uppmärksammats av landslagsledningen nu också. Förbundskaptenen Fredrik Holmgren har tagit ut Andersson till Finnkampen i Malmö – där han alltså får spela på hemmaplan i Sverige…på hemmaplan i Malmö.
– Det känns otroligt kul att få spela i Sveriges färger ännu en gång. Det är bara att leverera och visa att man vill med till VM i Helsingborg, säger Christoffer Andersson.

Och visst har Andersson framtiden för sig. Fredrik Holmgren menar att Malmös stjärnskott liknar en av världens bästa, Kim Nilsson, i spelstilen.
– Christoffer är en elegant spelare, lite som Kim Nilsson. Han har bra teknik och ett jättebra skott. Det vi vill ha ut av honom är att han ska vara ett hot både när det gäller skottet och passningarna, framför allt offensivt, säger Holmgren.

En jämförelse Christoffer Andersson blir glad över.
– Det är klart att det är kul att höra att man är lik en av världens bästa, om inte den bästa. Jämförelsen stämmer till viss del med min teknik, mina passningar och mitt skott, men sedan är Kim Nilsson väldigt kvick så där har jag en del att jobba på. 

U19-landslaget samlas torsdag 5 februari i Malmö. Då väntar först tre träningspass innan matcherna mot Finland spelas 7 och 8 februari i Baltiska hallen.
Och då har Andersson bilden klar över hur han vill agera på sin hemmaplan.
– Jag har tänkt mycket på att hota mer som spelare för att ge ytor till andra, och även skapa fler chanser för mig själv. Jag tror att vi slår Finland, men det kommer bli två jämna och bra matcher som ska bli kul att spela.

Läs mer om U19-Finnkampen här


Författare: Anton Rosenblad