2013-01-02 12:30

Ulf Hallstensson tjänstledig

Ulf Hallstensson har ansökt och beviljats tjänstledighet från sin tjänst som assisterande förbundskapten för herrlandslaget.

Han kommer därför att, från 2 januari till 14 april 2013, att vara tjänstledig från sin tjänst motsvarande 50 procent av en heltidstjänst. Under den här perioden har Ulf Hallstensson inte några arbetsuppgifter eller uppdrag för Svenska Innebandyförbundet.
 
- Vi har kontaktats av AIK som vill anlita Ulf Hallstensson som matchcoach och Ulf har visat ett intresse för en sådan lösning. Vi har haft som policy att ställa oss positiva till tjänstledigheter då vi ser detta som personalvårdande, säger Göran Harnesk, generalsekreteraren för Svensk Innebandy.

Landslagschefen Emil Persson:

- Det finns en tydlig policy inom landslagsverksamheten att anställda förbundskaptener inte får engagera sig i en SSL-förening. Det innefattar just nu huvudkaptener och assisterande kaptener i A-landslagen, som innehar olika anställningsgrader. Den policyn finns till av olika anledningar men är framför allt till för kaptenerna själva. Det är oerhört svårt att kombinera dubbla uppdrag och tjänster utan att riskera utbrändhet och risk för sin egen hälsa, säger han.

I och med att tjänstledigheten beviljats kommer Ulf Hallstensson inte medverka vid Finnkampen i Borås 2 februari men från 15 april återgår han till sin ordinarie anställning som sträcker sig över VM 2014. Under den här perioden tas det inte in någon ersättare för Ulf Hallstensson utan arbetsuppgifterna löses inom den befintliga landslagsorganisationen.

- Ett villkor för tjänstledighet, oavsett funktion, är att det arbete som förväntas utföras görs på ett tillfredsställande sätt även i fortsättningen. Detta har varit en av de viktiga frågeställningar som landslagschefen Emil Persson har haft i diskussionerna med förbundskaptenerna, säger Göran Harnesk.


Författare: Oskar Hansson