2013-01-21 16:41

Herrarnas landslagstrupp till Finnkampen

Förbundskapten Jan-Erik Vaara har tagit ut 20 spelare till Finnkampen i Borås 2 februari. Samlingen blir herrlandslagets första sedan VM-guldet i Schweiz i december. Här är truppen.

Två spelare som inte var med i VM-truppen men är uttagna till Finnkampen är IBK Dalens Filip Stenmark och Pixbo Wallenstams Emil Julkunen. Truppen är i princip identisk med den som togs ut till VM, förutom på ett par punkter.

- Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med vårt vägvinnande spel. Det blir en härlig återsamling efter de klockrena prestationerna från december, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Från VM-laget saknas Henrik Quist, Johannes Larsson samt blixtinkallade Rikard Eriksson. Alexander Galante Carlström, som skadade sig en vecka före VM, finns inte heller med i truppen.

- Alexander (Galante Carlström) är i storform, men han fick en sådan skada att vi måste vara försiktiga så att den inte förvärras. Min bedömning är att han hade varit med i både VM och Finnkampen om inte skadan funnits med som ett orosmoment, säger Vaara.Mattias Samuelsson, Johan Samuelsson och Rasmus Enström är tre av 20 spelare i truppen till Finnkampen. Foto: perwiklund.se.  


Under Finnkampen i Borås 2 februari förväntar sig Vaara ett, till stora delar, nytt finskt lag jämfört med vid VM-finalen i december.

- Det kommer att bli en större fysisk utmaning för oss att möta yngre och piggare finska spelare. Jag räknar med att de kommer försöka skapa någonting nytt som ska vara slagkraftigt. Vi ska som vanligt göra vårt främsta för att spela så bra som möjligt, säger Vaara och förklarar hur:

- Jag vill att vi tar mycket initiativ och spelar med hög fart. Vi ska vara ett löpstarkt och girigt lag som verkligen vill vinna den här matchen.


Hela truppen

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Patrik Åman, AIK

Backar
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Anton Karlsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Granlo BK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Filip Stenmark, IBK Dalen
Mattias Wallgren, Warberg IC
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Rasmus Enström, IBF Falun
Joel Kanebjörk , Storvreta IBK
Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
Karl-Johan Nilsson, AIK
Emil Julkunen, Pixbo Wallenstam IBK
Kim Nilsson, AIK
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Alexander Rudd, IBF Falun
Johan Samuelsson, Granlo BK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK


Program Finnkampen
10.00 U19 Dam, Sverige-Finland
12.45 U19 Herr, Sverige-Finland
15.45 Dam, Sverige-Finland
18.30 Herr, Sverige-Finland

Mer info på finnkampeninnebandy.se


Författare: Oskar Hansson